Cum l-au ajutat miltarii și polițiștii, fără să vrea, pe Gabriel Oprea să ajungă în conducerea PSD

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Înființarea unei asociații profesionale „fără caracter politic“ l-a ajutat pe Gabriel Oprea să reintre în politică. Prin semnarea unui protocol de susșinere a Vioricăi Dăncilă, Oprea a devenit vicepresedinte în PSD.

O prezență notabilă, aseară, al sediul PSD, a fost cea a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea. Fostul ministru din Guvernul Ponta și lider al UNPR a ieșit din scena politică „pe ușa din dos“ după moartea polițistului Bogdan Gigină.

Aseară, Gabriel Oprea a fost unul dintre cei care au susținut-o pe Viorica Dăncilă după aflarea rezultatelor exit-poll. Întrebată de ce fostul ministru era aseară în sediul PSD, președintele partidului a răspuns că fostul lider UNPR este vicepreședinte în Comitetul Executiv al PSD, Mai mult, el are și drept de vot, funcție obținută ca lider sindical, în urma semnării unui protocol de colaborare.

„Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăția, cu Uniunea Militarilor și Polițiștilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Național. Avem cu cinci sindicate. Toți liderii de sindicate au funcție de vicepreședinte la nivel de Comitet Executiv Național. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreședinți. Au și drept de vot”, a declarat Viorica Dăncilă.

Asociația „fără caracter politic“ 

În această vară Gabriel Oprea punea bazele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor ‘Mihai Viteazul’, înscrisă în registrul ONG. „Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul' este o asociaţie profesională, deci nu are caracter politic, formată din militari, poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi, atât în rezervă, cât şi în activitate şi este prima asociaţie de acest fel", declara Gabriel Oprea, la evenimentul de lansare al uniunii, în calitate de președinte. 

Numai că imediat după afalarea rezultatelor din turul I al alegerilor prezidențiale, aceiași uniune care anunța că „nu are caracter politic“, anunța printr-un comunicat că  „o vor susţine în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, pe Viorica Dăncilă, candidatul PSD“, iar partidul se angaja în schimb „să apere, împreună cu Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul', demnitatea şi drepturile militarilor şi poliţiştilor, activi şi rezervişti, din toate instituţiile din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională“.

Ce a omis atunci să spună Gabriel Oprea, dar a spus seară Viorica Dăncilă, a fost că odată cu semnarea acelui protocol pe data de 14 noiembrie, fostul ministru de Interne și-a asigurat reintrarea în politică, în funcție de conducere chiar, devenind vicepreședinte al PSD. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel