Cronut (gogoașa croissant), cel mai cunoscut desert hibrid din lume. Rețeta celui mai râvnit dulce

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Cronut (gogoașa croissant), cel mai cunoscut desert hibrid din lume. Rețeta celui mai râvnit dulce
Cronut (gogoașa croissant), cel mai cunoscut desert hibrid din lume. Rețeta celui mai râvnit dulce

Cronut este cel care a dat startul noului trend de creare a deserturilor hibride. Creat în New York, în brutăria Ansel Dominique în 2014, cronut are forma unei gogoașe, dar consistența și textura unui croissant. Aceste desert este cel mai râvnit când vine vorba de a acompania o cafea la micul dejun.

Cozile de la cofetăria lui Ansel Dominique atestă succesul copleșitor al acestui dulce în New York, prețul fiind de 5 dolari. Pe piața neagră, prețul ajunge la cifre astronomice. Nu, nu este o glumă, este o nebunie.

Vezi și: Lemon polenta cake: Prăjitura cu mălai cu care chef Sorin Bontea l-a cucerit pe Nicolai Tand, varianta de post

 

Cronut - Ingrediente

 

2 pachete aluat foitaj congelat

Făină

100 ml lapte

Ulei

37 g pudră de budincă cu gust de vanilie

35 g zahăr

100 ml smântână

100 g zmeură colorant alimentar roșu

Bomboane colorate din zahăr

Glazură albă

Vezi și: Pască Kulich - Cruffin, rețeta ortodocșilor ruși pentru cea mai mare sărbătoare creștină. Preparatul uimitor, pas cu pas

 

Cronut - Mod de preparare

 

Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde un aluat foietaj, unge-l cu apă și pune cealaltă foaie de aluat deasupra. Întinde pentru ca foile să se întrepătrundă cu un sucitor, mai unge aluatul cu apă și de la dreapta la stânga pliează la mijloc de atâtea ori până când se obține un pătrat de aprox. 25 x 25 cm. Pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.

Între timp, pudra de budincă se amestecă cu 3 linguri de lapte, iar restul laptelui îl punem la fiert cu smântâna și zahărul. Adăugăm pudra de budincă și lăsăm un minut amestecând continuu. O luăm de pe foc, o lăsăm la răcit.

Scoatem aluatul din frigider și cu o formă facem cercuri cu un diametru de aproximativ 8 cm. Cu o formă mai mică se va decupea o gaură, în mijlocul cercului de aluat.

Punem la încins uleiul într-o friteuză sau o oală înaltă și prăjim cercurile până se rumenesc. Le scoatem pe un prosop de hârtie și le lăsăm la răcit. 

După ce s-a răcit budinca, tăiem zmeura, o încorporăm în budincă. Puteți folosi ce arome vă plac, gemuri sau chiar ciocolată.

Gogoșile se taie pe orizontală și se umplu cu crema preferată.

Glazura se topește conform indicațiilor de pe ambalaj și se colorează, dacă se dorește, cu culoare alimentară roșie. 

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel