Criminal român, căutat în toată Europa, după ce a înjunghiat un rival, depistat în Spania

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Un român a fost arestat după ce și-a înjunghiat un conațional într-un bar, în urma unei dispute
Spania. Un român a fost arestat după ce și-a înjunghiat un conațional într-un bar, în urma unei dispute

Agenții Poliției Naționale, în cadrul unei operațiuni comune cu Poliția Română, au reținut la Alcorcón un român, pe numele cpruia fusese emis un Ordin european de arestare. Bărbarul a fost predat autorităților române, fiind acuzat tentativă de omor, a informat Cartierul General Superior al Poliției din Madrid.

Infractorul românul, considerat extrem de violent, se ascundea pe teritoriul spaniol, sub ​​o identitate falsă. Evenimentele pentru care era căutat s-au petrecut în 2005, când, după ce a băut câteva pahare, a început o ceartă cu o altă persoană, pe care a înjunghiat-o în piept, în lângă inimă. 

Criminalul se ascundea sub o identitate falsă, de aceea cercetările privind locația sa au fost amânate în timp, întrucât a fost necesar să se coroboreze dacă identitatea pe care a folosit-o era într-adevăr asociată cu a sa. În acest proces, s-a solicitat colaborarea autorităților române pentru a furniza poliției spaniole fotografii ale fugarului, scrie europapress.es.

După efectuarea diferitelor demersuri de cercetare, efectuate de agenții de poliție, a fost stabilită eventuala adresă a fugarului, care se ascundea în Alcorcón. Prin urmare, polițiștii au stabilit diverse dispozitive de supraveghere discrete, care au confirmat faptul că că fugarul locuia la adresa respectivă, deși, între timp, își schimbase fizionomia.

După verificarea informațiilor, în vecinătatea locuinței a fost înființat un nou dispozitiv de supraveghere, coordonat de Poliția Națională și Poliția Română, la care au participat doi agenți. În consecință, fugarul a fost arestat și dus în fața justiției. La momentul arestării, acesta avea asupra sa un act de identitate eliberat de autorități din România, pe numele altei persoane.

 

 

Un alt român a înjunghiat mortal un bărbat și pe altul l-a rănit grav, într-o benzinărie din Spania

 

 

Un român a fost arestat după ce, în timpul unei certe la o benzinărie, a atacat cu un cuțit două persoane. Tragedia a avut loc în La Jonquera, pe 18 octombrie.  Mossos d'Esquadra au arestat un român, de 29 de ani, acuzat că a înjunghiat doi șoferi de camioane, în La Jonquera (Girona). Unul dintre bărbații răniți a murit în urma rănilor suferite, au declarat surse apropiate anchetei, citate de presa din Spania.

Poliția regională a anunțat că, potrivit unui martor, evenimentul s-a produs la o benzinărie din orașul La Jonquera (Girona), în jurul orei 23:40, când, în timpul unei discuții între trei persoane, una dintre ele le-a înjunghiat pe celelalte două și a fugit de locul faptei cu vehiculul său.

Potrivit martorului, atacatorul, cetățean român, a fugit de la fața locului cu o dubă. La scurt timp, o patrulă a localizat vehiculul cu care presupusul autor a scăpat și l-a identificat pe bărbat. După ce a fost arestat, autorul atacului a fost acuzat de infracțiunea de omucidere și rănire gravă. Motivul atacului și relația dintre cei trei participanți la discuție nu au fost încă clarificate, relatează elperiodico.com.

 

Doi bărbați au fost înjunghiați. Unul dintre ei a murit pe loc

 

 

După ce au fost înștiințați de către martori de cele întâmplate, mai multe patrule ale Mossos și echipe ale Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s-au deplasat la locul evenimentelor, unde au găsit cele două victime. Din păcate, unui dintre bărbații înjunghiați nu a putut fi salvat. Cea de-a doua victimă a primit îngrijiri medicale. Medici spun că  pacientul va supraviețui. 

Agenții de la Divizia de Investigații Criminale din Regiunea Poliției Girona au preluat ancheta pentru a afla circumstanțele atacului. Atacatorul,  cetățean român, va merge în custodia instanței de gardă Figueres. În luna august,  un alt șofer de camion a fost arestat după ce a lovit intenționat un coleg, apoi a fugit în direcția opusă pe autostrada N-II, când trecea prin același oraș din Girona. Înainte de lovi mortal pe victima, bărbatul de 39 de ani a acroșat într-un sens giratoriu cu un autoturism înmatriculat în Franța, al cărui șofer a fost rănit și a fost evacuat cu elicopterul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel