Crime Spital Săpoca. "Personalul este insuficient. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Sindicaliştii Sanitas de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca susţin că personalul medico-auxiliar din unitatea medicală este insuficient şi este "inadmisibil" ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice.

"Este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare dată în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului şi memoriile către minister. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi", au scris, duminică, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Sanitas Săpoca.

De asemenea, sindicaliştii precizează că sporul de periculozitate de 75% pe care l-au avut angajaţii s-a diminuat la 50%, pe motiv că "nu sunt bani".

"Conducerea sindicatului Sanitas Săpoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care şi au pierdut viaţa pacienţii din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicala prioritară pentru noi a fost continuă pentru deblocarea posturilor, deoarece numărul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuţii intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătăţii şi nimeni nu a luat nicio măsură", afirmă sindicaliştii de la Spitalul din Săpoca.

Un pacient alcoolic de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie

Ministerul Sănătăţi a transmis duminică, într-un comunicat de presă, că în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia se aflau un medic şi şapte asistenţi, trei infirmiere şi doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihic periculoşi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel