Creșterea prețului la combustibil îi sperie pe români. Șoferii au luat cu asalt benzinăriile, cozi uriașe: „Nu intrați în panică!” - FOTO+VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

După ce prețul benzinei a urcat la peste 11 lei la MOL în Beiuș, românii s-au speriat și au luat cu asalt benzinăriile din România.

Cozile mari au fost semnalate la majoritatea benzinăriilor din România, traficul în zona acestora fiind serios îngreunat, iar imaginile răspândite pe rețelele de socializare.

 

Virgil Popescu: „Veau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi”

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a transmis Popescu pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (cresterea-pretului-la-combustibil-ii-sperie-pe-romani--soferii-au-luat-cu-asalt-benzinariile--cozi-uriase-nu-intrati-in-panica---foto-video-2.jpg)

 

Rareș Bogdan: „Nu intrați în panică!”

 

Europarlamentarul Rareș Bogdan trage un semnal de alarmă și le cere românilor să nu intre în panică.

„Nu intrați în panică! Deși prețurile la carburanți sunt inacceptabil de mari la tot ce depășește 6 lei, ce s-a întâmplat la câteva stații Mol din Bihor și un mic operator privat reprezintă cazuri izolate. Nu este o realitate generală care să vă facă să intrați în panică! Situația de la granița de Vest a României, nici acolo peste tot, este generată de raționalizarea consumului în Ungaria, unde stațiile de benzină nu mai stau deschise decât 4 ore pe zi. Prețurile sunt 7.43, 7.55, 7.60, 7.80, respectiv 7.99 la unele stații PETROM, OMV, Rompetrol, Oskar, NU au sărit de 8 lei, nicidecum nu au ajuns la 11 lei, respectiv la 11.20 decât în câteva stații din rețeaua Mol din Bihor si la un operator privat mic, cu doar 2 stații aflate pe graniță.

3. -imagine fara descriere- (cresterea-pretului-la-combustibil-ii-sperie-pe-romani--soferii-au-luat-cu-asalt-benzinariile--cozi-uriase-nu-intrati-in-panica---foto-video-3.jpg)

Vă rog din suflet, fiți responsabili, NU intrați în panică! Aveți incredere! România este protejată și sigura. Nu întrați în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a scris Rareș Bogdan pe pagina de Facebook.

4. -imagine fara descriere- (cresterea-pretului-la-combustibil-ii-sperie-pe-romani--soferii-au-luat-cu-asalt-benzinariile--cozi-uriase-nu-intrati-in-panica---foto-video-4.jpg)

 

Lucian Mîndruță: „Pare să fie un atac de panică al consumatorilor”

 

Jurnalistul Lucian Mîndruță a transmis și el un mesaj cu privire la cozile mari de la benzinării și le cere autorităților să iasă și să comunice întrucât „tăcerea lor crește isteria”.

„În multe localități din țara sunt cozi mari la benzinarii - cel mai frecvent în Ardeal. Pare să fie un atac de panică al consumatorilor, după ce de dimineață au circulat două mesaje virale pe whatsapp: unul că de mâine va fi 10 lei litrul. Și altul, o poză de la o benzinarie Mol din Bihor, cu prețul de 11 lei. N-am putut să verific autenticitatea, dar cineva m-a sunat sa-mi spună că e un speculator.

Acum avem o problema: Autoritățile tac (o fi seara, au mers toți sinecuriștii acasă). Companiile din energie tac. Și e o mare greșeală.

Fac un apel la MOL, OMV PETROM ȘI ROMPETROL să iasă și să comunice. Tăcerea lor crește isteria. Tăcerea lor e iresponsabilă. Am fost la ei pe pagina de FB: Absolut nimic. E o situație de criză, oameni care au nevoie să pună benzină și au urgențe nu pot, din cauza acestei panici - foarte prost gestionate. De ce mai plătim purtători de cuvânt, dacă într-un moment în care e nevoie de ei, TAC?”, a scris pe pagina de Facebook Lucian Mândruță.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel