Cozi și agitație la frontiera Republicii Moldova. Zeci de maşini din Ucraina aşteaptă să intre în ţară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
România: Coloana de maşini cu refugiați se întinde pe o lungime de aproximativ 15 kilometri
România: Coloana de maşini cu refugiați se întinde pe o lungime de aproximativ 15 kilometri

Zeci de mașini din Ucraina au ajuns, joi dimineața, 24 februarie, la punctul de trecere Palanca pentru a intra în Republica Moldova.

„Mai multe curse cu destinaţia Ucraina au aterizat la Chişinău. Vom avea grijă de aceşti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creştere a fluxului de tranzit. Instituţiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijin. Suntem pregătiţi să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a spus președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În context, Maia Sandu a adăugat că autorităţile pregătesc mai multe scenarii pentru situaţia în care fluxul de refugiaţi va fi şi mai mare, scrie adevarul.md.

Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune specială în Donbas. După anunţul preşedintelui Rusiei, au început să aibă loc explozii în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei. Potrivit IPN, au fost mobilizaţi salvatori pentru a amenaja la Palanca corturi pentru refugiaţi

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu au confirmat deocamdată informaţia, precizând că vor reveni cu detalii. Consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei spune că bombardamentele ruseşti în toată Ucraina s-ar fi soldat cu un mort şi un rănit. Preşedintele Maia Sandu a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în contextul situaţiei din Ucraina.  MAE le-a cerut moldovenilor să părăsească Ucraina şi să se abţină de la călătorii.  

 

Operaţiune militară în Ucraina, anunţată de Vladimir Putin

 

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene "să depună armele" şi a promis sã contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Liderii europeni, al SUA, NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i sã oprească "agresiunea militară" împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei. Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a ţării, iar prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis Misiunii României la NATO să ceară activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington, care stabileşte un mecanism de consultare între aliaţi.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel