Coronavirus. Belgia înregistrează trei decese

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Trei persoane cu vârsta de 73, 86 şi 90 de ani au murit în Belgia din cauza noului coronavirus, potrivit unui bilanţ actualizat miercuri după-amiază de Ministerul belgian al Sănătăţii, relatează AFP.

În această ţară, unde au fost detectate 314 cazuri de infectare cu Covid-19, ministrul Maggie De Block a anunţat în cursul dimineţii un prim deces în legătură cu epidemia.

Este vorba despre o femeie de peste 90 de ani, spitalizată într-un spital bruxellez cu "o patologie pulmonară puternică" dar care suferea şi de alte maladii, a precizat ea în cadrul unei conferinţe de presă.

Femeia a fost plasată la izolare la spital, a fost examinată, iar testul pentru Covid-19 s-a dovedit a fi pozitiv după decesul său, intervenit marţi.

Decesele altor doi pacienţi, bărbaţi în vârstă de 73 şi respectiv 86 de ani, au fost anunţate miercuri după-amiază de minister, care a făcut apel la protejarea în special a seniorilor.

Pacientul de 73 de ani a fost internat pe 4 martie în spitalul Sainte-Elisabeth din Bruxelles. Starea sa s-a degradat şi el a murit miercuri în timp ce se afla la terapie intensivă, a precizat ministerul într-un comunicat.

Bărbatul de 86 de ani a murit într-un azil de bătrâni din comuna flamandă Rhode-Saint-Genese, la sud de capitala Belgiei.

"El a fost plasat în carantină chiar în cadrul azilului, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus", subliniază comunicatul.

Cele 314 cazuri înregistrate miercuri, faţă de 267 cu o zi înainte, stau mărturie al progresului ceva mai rapid al epidemiei în ultimele zile, potrivit France Presse.

"Spitalele noastre văd din ce în ce mai multe persoane suferind de infecţii ale căilor respiratorii inferioare. Asta poate indica începutul unei veritabile epidemii în ţara noastră", a avertizat ministerul.

"Trebuie să ne protejăm cetăţenii cu o stare de sănătate proastă, care suferă de maladii cronice sau în vârstă", a insistat el. Vizitarea persoanelor în vârstă la azil sau la spital a fost interzisă de mai mulţi administratori.

De altfel, guvernul le-a recomandat autorităţilor locale să interzică adunările de peste 1.000 de persoane în interior.

Asta a dus la anulări de concerte şi de spectacole în întreaga ţară.

La Bruxelles, teatrul La Monnaie, una dintre cele mai mari scene de operă din Europa, a anunţat anularea tuturor spectacolelor şi evenimentelor prevăzute în sala mare, cu o capacitate de 1.200 de persoane, până la 31 martie.

În ceea ce priveşte instituţiile internaţionale, patru cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost detectate la Comisia Europeană, a anunţat aceasta din urmă într-un e-mail intern, despre care a aflat AFP.

Ele se adaugă celor cel puţin patru cazuri testate pozitiv în alte instituţii UE şi celor două de la NATO, unul la sediul din Bruxelles şi altul la cartierul general al comandamentului militar de la Mons.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel