Coronavirus. Portugalia îşi închide frontiera cu Spania

Andreea Cosma |
Data publicării:

Portugalia îşi va închide graniţa cu Spania pentru turişti pentru cel puţin o lună pentru a stopa epidemia de coronavirus, a anunţat duminică premierul portughez, Antonio Costa, conform AFP.

Mărfurile şi persoanele care călătoresc în scop profesional vor avea voie să treacă graniţa, dar nu şi turiştii, a explicat el în cadrul unei conferinţe de presă după ce a discutat cu omologul său spaniol Pedro Sanchez într-o conferinţă video.

"Fără ostilitate, cred că este necesar ca în această perioadă să nu existe nicio activitate turistică între Spania şi Portugalia, pentru că trebuie să ne limităm mişcările, nu numai în interiorul oraşelor noastre, ţărilor noastre, dar şi la nivel global ", a adăugat premierul.

Restricţiile de călătorie se vor aplica atât la frontierele terestre, cât şi la cele aeriene şi vor fi puse în aplicare după ce ambele ţări vor stabili condiţiile luni. Perioada va include şi Paştele, care va fi pe 12 aprilie.

Cu 288 de decese din 7.753 de cazuri, Spania este a doua ţară europeană cea mai afectată şi a patra la nivel mondial.

Portugalia, de cinci ori mai mică decât Spania, a recenzat până în prezent 245 de cazuri, dar estimează că există mai mult de 2.200 de "cazuri suspectate".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel