Coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor din Turcia s-a dublat. Ministru turc „Vom alege să renunțăm sau vom lupta?”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 s-a dublat în Turcia în raport cu începutul lunii iunie, iar ministrul turc al sănătății se declară îngrijorat și își roagă concetățenii să nu renunțe la măsurile de prevenție.

 

 

 

Turcia a înregistrat 1.592 de cazuri noi şi 18 morţi în cursul ultimelor 24 de ore, a scris ministrul Sănătății Fahrettin Koca pe contul său de Twitter. La 2 iunie au fost doar 786 de infectări. „Cifrele cresc în anumite zone. Vom alege să renunțăm sau vom lupta? Vom putea controla răspândirea dacă purtăm măşti şi respectăm distanțarea fizică”, a scris ministrul, citat de AFP.

Recent, Turcia a permis reluarea legăturilor între oraşe, zborurile interne, redeschiderea cafenelelor şi restaurantelor şi a pus capăt măsurilor de izolare la sfârşit de săptămână, deși o organizație a profesioniștilor din domeniul sănătății a afirmat la 12 iunie că nu există nicio dovadă că pandemia a fost plasată sub control în ţară, scrie Agerpres. Potrivit ultimelor date oficiale, numărul morţilor a atins 4.825 în Turcia, iar numărul cazurilor se apropie de 180.000.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel