Coronavirus Italia. 20 de persoane acuzate de reclamă falsă. Cât cereau pentru o mască de protecţie

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa: flickr.com
sursa: flickr.com

Retailerii online care cer preţuri exorbitante pentru măşti medicale şi alte produse prezentate drept mijloace de protecţie împotriva noului coronavirus riscă urmărirea penală în Italia, relatează joi DPA.

Guardia di Finanza din Italia a anunţat într-un comunicat dat publicităţii joi că a descoperit persoane care ofereau la vânzare măşti faciale cu preţuri de până la 5.000 de euro bucata.

Pe lângă faptul că cereau preţuri prea mari, vânzătorii online pretindeau în mod fals că produselor lor asigură "protecţie totală" împotriva coronavirusului.

Drept rezultat, 20 de persoane au fost acuzate de reclamă falsă şi mii de măşti, purificatoare de aer şi chiar colace de toaletă au fost confiscate, a anunţat poliţia.

Reclama falsă poate fi pedepsită cu până la doi ani de închisoare, a anunţat Guardia di Finanza.

După declanşarea epidemiei de coronavirus care a devenit cea mai gravă din Europa, oamenii din mai multe zone din Italia s-au grăbit să cumpere măşti medicale şi gel dezinfectant anti-bacterian, provocând o creştere puternică a preţurilor.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, ministrul de externe Luigi Di Maio a declarat că guvernul ia în considerare adoptarea unor măsuri de calmare a preţurilor, dar a subliniat, de asemenea, că majoritatea oamenilor nu trebuie să poarte măşti.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că oamenii ar trebui să poarte măşti doar dacă sunt în contact constant cu pacienţi infectaţi sau dacă tuşesc şi strănută, potrivit DPA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel