Coronavirus în Franța. Elevii între 11 şi 18 ani ar trebui să poarte măşti de protecţie după redeschiderea şcolilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Elevii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani din Franţa ar trebui să poarte măşti faciale pentru a stopa răspândirea coronavirusului după reluarea cursurilor şcolare din data de 11 mai, au precizat experţi guvernamentali, potrivit DPA şi Reuters.

Comitetul ştiinţific guvernamental pe problema coronavirusului a recomandat de asemenea ca pupitrele elevilor să fie aşezate la distanţă de un metru, iar clasele să fie curăţate de mai multe ori pe zi, potrivit unor recomandări date sâmbătă publicităţii.

În Franţa, şcolile şi-au închis porţile începând cu 14 martie, cu câteva zile înainte ca întreaga ţară să fie vizată de restricţii.

Comitetul a recomandat ca familiile să aibă, într-o primă etapă, posibilitatea de a alege dacă doresc să-şi trimită imediat copiii înapoi la şcoală sau nu - opţiune pe care se pare că o încurajează şi preşedintele Emmanuel Macron.

Orele de curs ar trebui eşalonate astfel încât copiii din diferite grupe de vârstă să nu se întâlnească, iar acolo unde este posibil,, elevii ar trebui să servească prânzul în clase pentru a evita să stea laolaltă, a mai precizat comitetul.

 

Macron: Școlile îşi vor redeschide porţile odată cu sfârşitul perioadei de izolare

 

Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a scris sâmbătă pe Twitter că recomandările vor sta la baza unui protocol de sănătate care va fi întocmit înainte de 11 mai.

Macron a anunţat că şcolile îşi vor redeschide porţile odată cu sfârşitul perioadei de izolare, pe 11 mai, dar barurile, restaurantele şi cafenelele vor rămâne închise cel puţin până la finalul lunii. Multe alte detalii sunt încă necunoscute.

AFP a relatat sâmbătă că premierul Edouard Philippe va prezenta marţi planul guvernamental pentru perioada de după ridicarea restricţiilor în faţa Adunării Naţionale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel