Coronavirus. Grecia înăspreşte controalele la frontieră

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Grecia îşi va înăspri controalele la frontieră pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a declarat joi premierul Kyriakos Mitsotakis, adăugând că va acorda o atenţie deosebită unei rute cheie pentru migranţi, în condiţiile în care autorităţile elene au raportat joi că numărul cazurilor de coronavirus confirmate în ţară a ajuns la trei - două în Salonic şi unul în capitala Atena, relatează Reuters.

Grecia este o poartă principală de intrare pentru refugiaţi şi solicitanţii de azil din Orientul Mijlociu care fug de război şi sărăcie. Peste un milion de refugiaţi au trecut prin Grecia în 2015 şi 2016. Mii de migranţi sunt blocaţi în tabere pentru refugiaţi supraaglomerate în condiţii mizere, potrivit organizaţiilor de ajutor, pe care însuşi guvernul elen le-a numit "o bombă cu ceas pentru sănătate".

"Insulele noastre se confruntă deja cu probleme de sănătate publică şi trebuie dublu protejate", a declarat Mitsotakis, a cărui administraţie a adoptat o poziţie dură asupra migraţiei.

Şeful guvernului elen a afirmat că a invocat o directivă a Uniunii Europene care le permite statelor membre să îşi sporească securitatea la frontiere dacă sănătatea publică este în pericol.

"Mai simplu spus, vom face tot ce trebuie pentru a preveni apariţia virusului - în special acolo", a declarat el.

Agenţia de presă elenă AMNA a raportat joi că numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a crescut la trei pe teritoriul Greciei, relatează Xinhua.

Copilul unei femei de 38 de ani, care a fost testată pozitiv miercuri cu coronavirus, este şi el infectat, precum şi o altă femeie care a călătorit recent în Italia, au afirmat oficiali din Ministerul Sănătăţii.

Ca parte a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului, toate evenimentele legate de carnaval programate la nivel naţional până duminică sunt anulate, a anunţat ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias.

Atât mama, cât şi copilul ei, sunt spitalizaţi în oraşul Salonic, în nordul Greciei, în timp ce cealaltă femeie este internată într-un spital din Atena, au spus oficialii.

Autorităţile caută persoanele cu care au intrat în contact cu aceştia în ultimele zile, în timp ce apropiaţii lor se află în carantină.

Şcoala elementară la care învaţă copilul va rămâne închisă timp de 14 zile ca măsură de precauţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel