Coronavirus: Franţa raportează o scădere a deceselor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Ruptly
Sursa foto: captură video Ruptly

Epidemia de coronavirus a ucis 22.614 persoane în Franţa de la începutul lunii martie, cu 369 de decese noi înregistrate în 24 de ore, potrivit bilanţului comunicat sâmbătă seara de Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS), marcat de o scădere semnificativă a deceselor în spitale.

Epidemia a ucis 14.050 de persoane în spitale, din care 198 în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr zilnic din ultima lună, şi 8.564 în case de îngrijire medicală şi alte unităţi medico-sociale (+171), a declarat DGS într-un comunicat de presă preluat de AFP.

La terapie intensivă sunt internate 4.725 de persoane, cu 145 mai puţine faţă de vineri, o scădere înregistrată de 17 zile consecutive, chiar dacă s-au înregistrat şi 124 de noi internări. Este prima dată din 29 martie când numărul pacienţilor de la terapie intensivă a scăzut vineri sub 5.000.

Cu toate acestea, DGS subliniază "numărul foarte mare de pacienţi la reanimare, din toate cauzele combinate (7.525), cu 50% mai mare decât capacităţile iniţiale de terapie intensivă din Franţa".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel