Coronavirus China. Bilanț alarmant: 3.070 morți, 80.651 de cazuri de infectare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

China a raportat încă 28 de decese din cauza coronavirusului, potrivit sentinelassam.com. Bilanțul total al morților a ajuns astfel la 3.070. Până acum, 80.651 de cazuri de infectare cu noul virus au fost confirmate în China continentală.   

Conform Comisiei Naționale de Sănătate, au fost raportate 99 de noi cazuri de infectare în afara epicentrului epidemiei provincia Hubei, pentru a trei zi consecutiv.

Un număr de 25 de cazuri au fost înregistrate în afara provinciei Hubei, iar China continentală a confirmat, sâmbătă, 99 de noi cazuri de infecții cu noul coronavirus. Majoritatea erau în provincia Gansu, în nord-estul Chinei, unde între 2 și 5 martie de la pasageri care au intrat în capitala Lanzhou cu zboruri comerciale din Iran.

Hubei a raportat, mai multe săptămâni la rând, o scădere a cazurilor, la 74. După luna ianuarie, a fost înregistrată o scădere a numărului de cazuri cu noul coronavirus după ce au fost luate măsuri de carantină.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate, Beijing a raportat patru noi cazuri vineri, trei dintre ele fiind persoane care au venit din Italia. Au mai fost trei cazuri în Shanghai, infectări din străinătate și un caz în provincia Guangdong, vineri.

Medicament pentru artrită, eficient împotriva Coronavirusului

 

Autoritățile chineze au recomandat folosirea unui medicament de la Roche folosit pentru artrită reumatoidă, Actemra, în tratarea cazurilor mai grave de infectare, potrivit presei locale. Producătorul elvețian a donat către China medicamente Actemra în valoare de aproape două milioane de dolari.

Medicamentul ar putea avea efecte pozitive în cazul pacienţilor care au plămânii puternic afectaţi de coronavirus, prin reducerea inflamaţiei.

Momentan nu există niciun fel de studiu care să demonstreze că acest medicament este într-adevăr eficient în cazul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Actemra nu a fost aprobată momentan de către Administraţia Naţională a Medicamentului din China, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel