Coronavirus. Spania restricţionează deplasările de persoane

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul spaniol s-a reunit sâmbătă pentru a aproba restricţionarea mişcării persoanelor, cu excepţia deplasării la locul de muncă, pentru a cumpăra alimente sau medicamente, pentru a merge la spital, sau pentru îngrijirea bătrânilor sau altor persoane vulnerabile, relatează EFE.

Surse ale executivului au explicat că aceste măsuri fac parte din declararea stării de alertă pentru a frâna extinderea pandemiei de coronavirus, şi ar putea fi extinse pentru alte două săptămâni cu aprobarea prealabilă a Congresului (parlament).

Această limitare a libertăţii de circulaţie va include şi excepţii, precum reîntoarcerea la domiciliu, sau cazurile de forţă majoră justificate.

La reuniunea Consiliului de Miniştri au participat şi membri ai guvernului, cu excepţia celor testaţi pozitiv pentru COVID-19, precum Irene Montero (Egalitate) şi Carolina Darias (Politica Teritorială).

În domeniul educaţiei sunt suspendate toate activităţile din toate unităţile de învăţâmânt. Se limitează prezenţa în centrele comerciale, a căror deschidere este permisă doar pentru a se putea achiziţiona alimente şi produse de primă necesitate.

 

Deplasări restricţionate în Spania

 

Se suspendă şi deschiderea pentru public a localurilor şi stabilimentelor în care se desfăşoară spectacole publice, instalaţiile culturale şi artistice şi activităţile sportive şi de agrement. Toate activităţile de hotelerie, restauraţie, cafenele şi restaurante vor fi închise publicului, dar vor putea funcţiona serviciile de comenzi la domiciliu.

Sunt de asemenea suspendate toate târgurile, festivităţile şi paradele publice. În cazuri excepţionale agenţi ai autorităţilor vor putea efectua verificări ale persoanelor, bunurilor sau vehiculelor, sau ale localurilor pentru a verifica dacă sunt puse în aplicare prevederile decretului . Pentru aceste măsuri stricte, autorităţile competente ar putea recurge şi la mobilizarea forţelor armate.

La încheierea reuniunii, este aşteptată participarea preşedintelui guvernului spaniol, Pedro Sanchez, la o conferinţă de presă în care va răspunde la întrebările jurnaliştilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel