Coronavirus. Secţia consulară a Ambasadei României la Londra suspendă serviciile consulare pe durată nedeterminată

Andreea Cosma / 14 mar 2020, 23:04 Salveaza PDF Comentarii
sursa foto: Secția consulară a Ambasadei României la Londra / Facebook
sursa foto: Secția consulară a Ambasadei României la Londra / Facebook

Serviciile consulare care presupun prezenţa publicului la Secţia consulară a Ambasadei României la Londra sunt suspendate începând de luni 16 martie 2020 pe o durată nedeterminată, a anunţat ambasada sâmbătă seara pe pagina sa de Facebook.

"Dragi prieteni,

Pentru a proteja pe fiecare dintre dvs., cetățenii români aflați în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, față de riscul epidemiologic reprezentat de coronavirus/COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania a aprobat suspendarea serviciilor consulare care presupun prezența publicului la Secția consulară a Ambasadei României la Londra. Prin urmare, programările stabilite pentru perioada următoare vor fi anulate.

Măsura este valabilă începând cu ziua de luni,16 martie 2020, pe o durată nedeterminată.

Subliniem că această decizie este justificată de necesitatea de a evita situația în care aglomerările din spațiile de lucru ale Secției Consulare de la Londra pot constitui circumstanțe de propagare a COVID-19 în rândul cetățenilor români, fie că este vorba de cei care au nevoie de servicii consulare sau de cei care le prestează.

Un mesaj electronic va fi transmis fiecărei persoane care a solicitat o programare prin intermediul platformei www.econsulat.ro.

Secția Consulară din Londra va continua să asigurare asistență consulară pentru cetățenii români aflați în situații deosebite și va efectua servicii consulare doar în situații de urgență, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei, etc.).

De îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.

Vă mulțumim pentru sprijinul și înțelegerea pe care le dovediți și suntem încrezători că împreună vom reuși să depășim această situație deosebită!", a anunţat instituţia, pe pagina de facebook.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy