Coronavirus. Peste o sută de cazuri confirmate în Franţa

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

O sută de persoane au fost infectate cu noul tip de coronavirus în Franţa, din care 86 sunt în prezent spitalizate, a anunţat sâmbătă seară Jerome Salomon, directorul Direcţiei Generale pentru Sănătate (DGS) din această ţară, citat de AFP.

Doi pacienţi au murit şi alţi 12 s-au vindecat, a precizat într-o conferinţă de presă, organizată la Paris, acest oficial francez, numărul doi în ierarhia Ministerului Sănătăţii, conform căruia nouă dintre persoanele spitalizate se află în stare gravă.

Experţii francezi au remarcat o regrupare importantă a cazurilor noi - 36 în total, cu 18 mai multe decât cele confirmate vineri - în Oise, un departament din nordul Franţei, deosebit de afectat de noul tip de coronavirus, a subliniat Jerome Salomon.

"O anchetă în curs de desfăşurare" a permis aflarea faptului că "două persoane s-au îmbolnăvit destul de timpuriu, la începutul lunii februarie, expuse fără îndoială în urma contactului cu un fost bolnav, care rămâne să fie identificat şi care va fi considerat pacientul-zero", a precizat expertul francez.

"Una dintre acele persoane are contacte regulate cu o prietenă care lucrează la o bază aeriană din Creil", oraş din departamentul Oise, a adăugat Jerome Salomon.

Tot sâmbătă, dar în cursul după-amiezii, ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, anunţase un bilanţ de 73 de cazuri confirmate.

Franţa a anunţat sâmbătă anularea tuturor adunărilor publice din spaţii închise la care sunt prezente mai mult de 5.000 de persoane, încercând să limiteze astfel propagarea coronavirusului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel