Coronavirus. Peste 5.000 de morţi în Belgia

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Pandemia de coronavirus a cauzat moartea a peste 5.000 de persoane în Belgia, una dintre ţările europene cu cea mai mare rată a mortalităţii, conform celui mai recent bilanţ comunicat vineri de autorităţile sanitare, potrivit AFP.

Cele 313 decese înregistrate în cursul ultimelor 24 de ore ridică bilanţul la 5.163 de morţi, într-o ţară cu circa 11,5 milioane de locuitori.

Majoritatea acestor decese (2.586) au fost înregistrate în centre pentru bătrâni, au precizat autorităţile într-o conferinţă de presă.

Pentru prima dată, numărul de morţi din centre pentru bătrâni depăşeşte totalul înregistrat în spitale (2.486).

De asemenea, 91 de decese s-au produs la domiciliul victimei sau într-un loc nedeterminat.

Belgia înregistra vineri 36.138 de cazuri de coronavirus confirmate printr-un test de laborator (+1.329 în cursul ultimelor 24 de ore) şi 5.161 de bolnavi de COVID-19 în continuare spitalizaţi, dintre care 1.140 la terapie intensivă, cifrele fiind în scădere.

Externările, în număr de 399 joi, continuă să fie mai multe decât internările (320), o tendinţă observată de câteva zile.

"Forţa virusului scade, dar situaţia rămâne dificilă în sectorul îngrijirilor", a comentat Benoît Ramacker, purtător de cuvânt al centrului naţional de criză.

Cele 313 noi decese înregistrate de joi (114 în spitale şi 199 în centre de bătrâni) se adaugă unui total de 4.850, corectat uşor în scădere din cauza a şapte dublări. Joi fusese comunicat un număr de 4.857.

Raportat la populaţia sa, Belgia are un număr de morţi cu mult mai mare decât vecinii săi europeni, deoarece ea revendică o "transparenţă maximală" asupra situaţiei din cele 1.500 de centre de bătrâni de pe teritoriul său.

În aceste centre sunt contabilizate decesele suspectate a fi legate de coronavirus, fără ca acest lucru să fie necesar dovedit prin testare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel