Corina Crețu, CRITICI DURE pentru România

Comisarul european Corina Creţu aduce noi critici spunând că sărăcia, birocraţia şi investiţiile reduse în educaţie, sănătate şi infrastructură sunt principalele provocări ale României, în cadrul conferinţei de prezentare a Raportului de ţară pentru România, publicat de Comisia Europeană la 27 februarie.

„Sunt patru puncte din raportul de ţară care mă preocupă. În primul rând, sărăcia rămâne o problemă importantă pentru România, iar inegalităţile regionale cresc. Deşi există o creştere economică susţinută şi se creează noi locuri de muncă, este evident că nu toată lumea beneficiază de aceste rezultate. Sărăcia în rândul copiilor şi în mediul rural a crescut semnificativ, ceea ce ne îngrijorează în mod deosebit.

În al doilea rând, dezvoltarea este îngreunată de lipsa capacităţii administrative. Aşa cum arată raportul, care are 90 de pagini, birocraţia, responsabilităţile şi resursele fragmentate împiedică eficientizarea administraţiilor publice şi dăunează investiţiilor.

Citește și Corina Creţu către Teodorovici: "Dacă vă doriţi să DISPAR, nu am cum"

În al treilea rând, este nevoie de investiţii, mă gândesc la educaţie, la asistența medicală, la incluziunea socială, la infrastructura de transport, de energie şi de mediu. Investiţiile în aceste domenii ar întări potenţialul de creştere pe termen lung al României şi ar îmbunătăţi calitatea vieţii. Cetăţenii simt şi înţeleg aceste lucruri.

Coeziunea şi competitivitatea nu pot fi atinse aplicând o reţetă unică. Fiecare trebuie să-şi îmbunătăţească slăbiciunile pe care le are. Avem nevoie de investiţii diferenţiate la nivel regional şi de politici adaptate, flexibile, care să răspundă nevoilor şi provocărilor locale”, a arătat Corina Creţu.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy