Corina Creţu către Teodorovici: "Dacă vă doriţi să DISPAR, nu am cum"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Dialog tensionat între comisarul european Corina Creţi şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, chiar în faţa reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Contrele au avut loc chiar în cadrul conferinţei de prezentare a Raportului de ţară pentru România, publicat de Comisia Europeană pe 27 februarie.

Eugen Teodorovici a spus despre Comisia Europeană că "mimează dialogul şi respectul faţă de cetăţeni, iar Corina Creţu este în campanie electorală."

„Mă întrebam azi cui mă adresa? Nu am nimic cu doamna comisar, suntem colegi, am fost colegi, dar totuşi mă întrebam cui voi adresa eu punctul de vedere pentru că şefa reprezentanţei nu este prezentă, iar doamna comisar ştiu că este în campanie, cu tot respectul. (...) Cum de e posibil ca în parte comisarii să fie implicaţi la nivel de campanie în anumite ţări? (...) E foarte important să clarificăm aceste lucruri, altfel va fi ce se întâmplă azi la nivel european, în cele mai multe cazuri se mimează dialogul, se mimează interesul şi respectul faţă de cetăţenii Uniunii Europene”, a declarat Teodorovici în timpul conferinţei. 

 

Corina Creţu i-a replicat apoi ministrului de Finanţe că nu e în campanie şi nu ţine cont de culoarea politică.

"Nu e o supriză că nu sunteţi de acord cu acest raport, dar e opinia experţilor din Comisia Europeană. Ideea că nu am văzut comisar să nu facă politică e greşită, că toţi activează în partidele lor. Azi nu e o activitate politică, electorală, e o acţiune a Comisiei Europene. România deţine preşedinţia Consiliului UE, dacă v-aţi dori să dispar cu totul, nu am cum. Sunt comisar, reprezentanţa organizează aceste evenimente. În ultima lună voi intra în concediu pentru campanie, dar până atunci vă asigur că nu ţin seama de nicio culoare politica, sunt rezultatele evaluărilor a sute de oameni din Comisia Europeană, nu sunt opiniile mele", a spus Corina Creţu.

 

Raportul de ţară întocmit de Comisia Europeană arată că modelul de creştere economică a ţării noastre se bazează pe cheltuielile consumatorilor, lucru care afectează capacitatea României de a atunge nivelul de trai din Uniunea Europeană. 

De asemenea, raportul de ţară arată că deficitul public a crescut în urma cheltuielilor cu salariile şi a reducerilor fiscale, iar investiţiile publice au scăzut în 2017 la cel mai redus nivel de la aderarea noastră la UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel