Corina, asistenta româncă ucisă de coronavirus în Italia. Familia dă în judecată unitatea unde a lucrat: "Au lăsat-o singură în faţa bolii"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: assocarenews.it
sursa foto: assocarenews.it

Numele ei era Nicoleta Corina Berinde, avea 41 de ani și era înscrisă în Ordinul profesiilor de asistent medical din Torino. A lucrat ca asistentă la casa de pensionare „Consolata” din Beinasco, Torino, scrie assocarenews.it.

Trupul său neînsufleţit a fost găsit de fratele ei, George, care a alertat autoritățile competente. Pompierii au fost nevoiți să spargă ușa din față pentru a intra în apartamentul său din Via Brindisi, unde era în autoizolare.

Timp de șase ani, asistenta româncă a lucrat în casa de pensionare, un RSA situat în orașul Beinasco.

Era bolnavă de câteva zile, cu semne clare și simptome de Covid-19, dar tamponarea și autopsia vor determina cauza decesului.

Insistența medicului de familie, dr. Nadia Leanza, nu a ajutat. Compania de sănătate nu a efectuat niciodată un test de control, potrivit sursei citate.

Tusea de care suferea a fost foarte puternică, nu a mai putut respira. Când fratele său a alarmat autorităţile, era prea târziu. Pompierii și personalul sanitar nu au putut face altceva decât să raporteze decesul său.

"Este a opta victimă a statului, un stat care a găzduit-o și apoi a lăsat-o singură în fața bolii", mai notează assocarenews.it.

Familia româncei a reclamat unitatea unde a lucrat. Avocatul dorește acum să înțeleagă dacă a existat vreo neglijență din partea angajatorului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel