Autoscara ISU Dobrogea, stricată în urma reviziei făcute greșit în Oradea, de o societate apropiată de IGSU

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
incendiu_constanta_femeie_moarta
incendiu_constanta_femeie_moarta

Noi detalii în cazul incendiului din Constanța, în urma căruia o femeie a murit, după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc, încercând să fugă din calea flăcărilor. Autoscara ISU, care nu a putut fi folosită pentru că era defectă, ar fi avut revizi făcută la Oradea, la o firmă neagreată de producător, dar apropiată de IGSU.

Autoscara ISU Dobrogea ar fi fost stricată în urma unei revizii făcute greșit în Oradea, de o firmă apropiată IGSU.

Autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri ”Slt. Fripis Marius-Daniel” Constanța, care ar fi trebuit să intervină fiind foarte aproape de locul incendiului, era stricată în curtea ISU Dobrogea de doi ani.  Defecțiunile au apărut în urma unei revizii tehnice făcute greșit în Oradea, la sfârșitul lui februarie 2019, de o societate neagreată de producător, dar apropiată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, au declarat pentru Info Sud-Est și Constanța TV surse din cadrul instituției.

Surse din cadrul IGSU au declarat pentru ISE și Constanța TV că autoscara a fost trimisă pentru efectuarea reviziei de 8 ani în Oradea, la o firmă neagreată de producătorul vehiculului, dar considerată societate ”de casă” a instituției.  Decizia a fost luată la nivelul IGSU, iar în timpul reviziei schimbarea uleiului nu a fost făcută corespunzător, fapt care ar fi defectat autoscara, au mai precizat sursele consultate.

În urma defectării, IGSU ar fi încercat să apeleze la serviciile producătorului în vederea reparării vehiculului, dar producătorul a refuzat, motivând că ultima revizie nu a fost făcută la o firmă agreată de acesta.

Citește și: Incendiu Constanța. Femeia care a murit intrase să-și recupereze amintirile cu fiul ei, mort de o lună în Olanda: „Nu sări, nu sări!“ (VIDEO)

Amintim că o femeie de 57 de ani din Constanța a murit în timpul incendiului din 16 februarie după ce a ieșit pe geam pentru a se salva din calea flăcărilor. Femeia a căzut de la etajul 6 al blocului în care locuia pentru că singura autoscară disponibilă se afla în celălalt capăt al orașului și a ajuns prea târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel