Consultări la Cotroceni pentru desemnarea noului premier. USR-PLUS, despre discuţiile cu Iohannis: Șansa României de a avea un Guvern stabil este una reală

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
USR PLUS motiune de cenzura
USR PLUS motiune de cenzura

Președintele Klaus Iohannis a invitat luni la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru, potrivit Administrației Prezidențiale.

 

Delegatia USR-PLUS a ajuns la Cotroceni, la ora 13.00, unde i-a prezentat președintelui Klaus Iohannis propunerea de premier, Dacian Ciolos. Delegatia este formata din Dan Barna, Dacian Cioloş, Dragoş Tudorache, Cătălin Drulă şi Cosette Chichirău.

"Bine ați venit la consultări. Tema e clară, o posibila majoritate, un posibil guvern, o posibila negociere, vă ascult", a spus Klaus Iohannis.

De altfel, liberalii negociază cu USR PLUS şi UDMR formarea unei coaliţii de guvernare. Până acum, Alianţa USR PLUS a avut şi ea o propunere de prim-ministru - pe europarlamentarul Dacian Cioloş. Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR s-au întâlnit, săptămâna trecută, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, iar sâmbătă reprezentanţii acestor formaţiuni au început negocierile pentru formarea coaliţiei de guvernământ.1. usr_plus_n... (usr_plus_negocieri__klaus_iohannis.JPG)

La finalizarea discuțiilor purtate cu șeful statului, liderul USR-PLUS a făcut declarații de presă.

"Mesajul pe care l-am transmis președintelui Klaus Iohannis este că vom avea o coaliție de centru dreapta. Am susținut propunerea de premier, Dacian Cioloș. Șansa României de a avea un Guvern stabil este una reală. Suntem optimiști să ajungem la o soluție. Suntem dispuși să ajungem la  soluție. Poziția președintelui a fost de continuare a negocierilor. Mai e un element la care președintele a rezonat: nu se poate problema ca unele lucruri să se tranșeze în parlament. Nu putem porni la maraton cu un picior rupt", a spus Dan Barna.

"Vrem fie funcția de premier, fie cea de șef al Camerei Deputaților. Suntem optimisti," a declarat Dacian Ciolos (USR- PLUS), după consultările cu Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel