Ce au negociat liberalii cu Iohannis: „Nu suntem de acord cu nici o participare la guvernare a PSD“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Consultările președintelui Klaus Iohannis cu delegația PNL s-au finalizat. Liberalii îl susțin pe Florin Cîțu pentru a fi desemnat premier.

L-a finalizarea discuțiilor purtate cu șeful statului, liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut declarații de presă:  „I-am prezentat președintelui poziția de principiu a PNL: rămânem dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru-dreapta. I-am prezentat mandatul partidului: formarea unui guvern de centru-dreapta, posibili parteneri USR -PLUS, UDMR și minorități.

Am prezentat propunerea de premier: Florin Cîțu. Cealaltă componentă a mandatului e ca președinția Camerei Deputaților să fie deținută de președintele PNL. L-am informat pe președinte de dorința noastră de a continua negocierile pentru a ajunge la învestirea unui guvern de centru dreapta într-un termen rezonabil.  Sigur că negocierile nu se desfășoară atât de rapid, sunt puncte în care avem diferențe, dar deschiderea noastră e aceeași.

Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD, care a ținut în loc România 30 de ani, a făcut cu totul altceva decât a promis românilor.

 

 PSD, trei ani de zile după ce a primit încrederea populaţiei în 2016 a făcut cu totul şi cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, PSD s-a comportat ca un partid care nu merită să deţină nicio părticică de putere în România

PNL are cel mai bine fundamentat program de guvernare și suntem deciși, dacă e posibil, să ducem la formarea unui guvern de centru-dreapta. Și noi ne-am dori să învestim guvernul cât mai repede, dar în multe țări negocierile pentru coaliții de guvernare sunt mai dificile.

Confirm că am spus în negocieri că se poate ajunge la o competiție la vot pentru alegerea președintelui Camerei. Noi am convenit cu partenerii de discuții să nu dăm puncte de vedere individuale, să prezentăm public toți trei ce s-a convenit. Noi vom respecta această înțelegere, PNL a decis acest mandat din motive bine întemeiate.

Majoritatea pe care o avem la Parlament e de 10 voturi. Deocamdată majoritatea e de 244, e nevoie de foarte multă experiență pentru ca proiectele să fie adoptate de Camera Deputaților. Există atât argumente politice, care țin de ponderea PNL, cât și argumente care țin de experiența politică și capacitatea de a strânge majorități. Dorința noastră sinceră e de a ajunge la o înțelegere cu partenerii pe care i-am definit foarte clar

Nu a existat nici o discuție despre o altă majoritate decât cea PNL-USR Plus-UDMR“, a afirmat Ludovic Orban.

 

Actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel