Conflict SUA-Iran. Traian Băsescu: "Mă aştept ca NATO să fie solidar cu americanii"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat la cald evenimentele din Iran şi punctează că SUA trebuie sprijinită politic de celelalte state membre NATO şi precizează că puterea de atac americană este net superioară celei iraniene.

"În niciun caz SUA nu vor da lovituri în afara teritoriului iranian. Vor fi lovituri grele. Nu se compară armamentul american cu cel iranian din punct de vedere al capacităţii.

Nu aş vrea sa fiu în pielea celui care trebuie să ia o decizie pe de o parte şi pe de altă parte, vai de cel care va primi lovitura americană.

SUA niciodată n-ar lăsa umilința să meargă atât de departe încât după ce le ataci o ambasada să te aștepte să faci negocieri. Nu, ei vor acționa armat.

Ceea ce eu sper că se va întâmpla numai în situații extreme de acum înainte, dar marea încercare astăzi este solidaritatea statelor membre NATO, pentru că altfel ne place să avem confirmarea SUA la fiecare Summit NATO. 

Mă aştept ca NATO să fie solidar cu americanii. Marea încercare astăzi este solidaritatea statelor membre NATO. Au nevoie de solidaritate politică, pe care avem obligaţia să le-o dăm", a declarat Traian Băsescu, la Realitatea PLUS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel