Condamnat în România pentru mai multe jafuri, un român a cerut să-și ispășească pedeapsa în Italia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Condamnat în România pentru mai multe jafuri, un român a cerut să-și ispășească pedeapsa în Italia
Condamnat în România pentru mai multe jafuri, un român a cerut să-și ispășească pedeapsa în Italia

Un român de treizeci de ani, pe numele căruia fusese emis un ordin de pedeapsă cu închisoarea, a fost arestat de poliția Vercelli. Bărbatul fusese condamnat în România printr-o hotărâre definitivă, iar în consecință urma să fie extrădat autorităților române.

Poliția de Stat a pus în executare un ordin de pedeapsă cu închisoarea, emis de Parchetul de la Curtea de Apel din Torino, a unui bărbat român, acuzat de infracțiunea de furt. Românul, în vârstă de treizeci de ani, locuia în provincia Vercelli de mai mulți ani. Acesta este acuzat de numeroase infracțiuni împotriva proprietății și, în special, de furturi, comise în România, până în anul 2014.

Pentru aceste infracțiuni, bărbatul fusese condamnat la închisoare în România, printr-o hotărâre definitivă, în consecință cu cererea de extrădare prezentată de autoritățile române. Românul, care locuia în Italia de ceva timp, a cerut autorităților italiene să își poată ispăși pedeapsa în Italia. Acesta a explicat că este angajat la companie din zona Vercelli și are o fiică nou-născută. Cererea românului a fost aprobată și autoritatea judiciară italiană a emis ordinul de executare a pendepsei cu închisoarea într-un penitenciar din Italia, relatează primailcanavese.it.

Românul a fost arestat, iar carabinierii echipei mobile Vercelli l-au dus la închisoare, unde trebuie să execute o pedeapsă de aproximativ trei ani de privațiune de libertate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel