Comisia Europeană, CRITICĂ Guvernul în cazul Kovesi: „Trebuie sa reia URGENT procesul de reformă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Comisia Europeană (CE) a reacționat după ce Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

CE cere Guvernului și autorităților române să respecte pe deplin principiul cooperării loiale în ceea ce privește procedura de selecție a procurorului general european, informează Ziare.com.

Citește și Kovesi: Vor să mă OPREASCĂ. Sunt hărțuită. Le inspir TEAMĂ celor care vor să FURE din România

„Deși nu comentăm asupra procedurilor la nivel național, Comisia Europeană urmărește îndeaproape ultimele evoluții ale evenimentelor, deoarece vin în contextul procedurii de selecție, în curs de desfășurare, a procurorului general european. Este esențial că toți candidații, care au fost înaintați de un grup independent de selecție, să fie tratați corect în cursul acestui proces. Prin urmare, Comisia invită Guvernul și autoritățile române să respecte pe deplin principiul cooperării loiale consacrate în Tratat, în ceea ce privește procedura de selecție a procurorului general european. Toți candidații trebuie să poată participa neingraditi la toate etapele procedurii de selecție. Comisia și-a exprimat deja preocupările serioase cu privire la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în ultimul raport MCV, în secțiunea privind independența judiciară a acestui organism”, a declarat Margaritis Schinas, purtător-șef de cuvânt al Comisiei.

De asemenea, el atenționat că CE urmărește cu multă îngrijorare evoluțiile privind statul de drept în România.

Citește și Mișcare de ULTIMĂ ORĂ a Laurei Codruța Kovesi la ÎCCJ

„Așa cum am mai spus, Comisia Europeană urmărește cu multă îngrijorare evoluțiile privind statul de drept în România și subliniază că România trebuie să reia urgent procesul de reforma. Această înseamnă să meargă înainte, să nu facă pași înapoi, și să se abțînă de la orice măsuri care ar pute inversă progresul înregistrat în ultimii ani”, a spus Margaritis Schinas.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel