Cod galben de ceață și ghețuș în judeţul Caraş-Severin. Condiții de circulație nefavorabile

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cod galben de ceață și ghețuș în judeţul Caraş-Severin. Condiții de circulație nefavorabile
Cod galben de ceață și ghețuș în judeţul Caraş-Severin. Condiții de circulație nefavorabile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă dimineaţa o atenţionare Cod galben de ceaţă densă şi gheţuş, valabilă în mai multe localităţi din judeţul Caraş-Severin.

Astfel, până la ora 11:00, în judeţul menţionat, în localităţile Moldova Nouă, Oraviţa, Pojejena, Berzasca, Sicheviţa, Răcăşdia, Sasca Montană, Lăpuşnicu Mare, Bănia, Dalboşeţ, Coronini, Eftimie Murgu, Ciclova Română, Gârnic, Şopotu Nou, Vărădia, Socol, Berlişte, Cărbunari, Naidăş, Vrani, Ciuchici, se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri,izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

 

Viscol și zăpadă în județul Vălcea

 

Ninge viscolit pe o porțiune a DN 67, în județul Vâlcea. Circulația se desfășoară sâmbătă dimineața în condiții de iarnă, informează Centrul Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, pe DN 67 Râmnicu Vâlcea-Horezu se circulă în condiții de iarnă. Pe tronsonul Costești – Pietrari, ninge viscolit și sunt depuneri de zăpadă.

În zonă se intervine pentru curățarea drumului.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

De asemenea, polițiștii amintesc că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel