Coadă de maşini şi nervi întinşi la maxim. Sute de români blocați, ieri, la vama Kulata din Grecia. Român: „Lucrurile merg în stil balcanic“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
vama_kulata
vama_kulata

A fost tensiune, ieri, pe Podul Dunării, lângă Ruse, unde coada automobilelor a ajuns la 15 km. Cozile de kilometri de la punctul de control la granița Kulata continuă pentru a treia zi.

 

 

Mii de oameni care doreau să intre în Grecia au petrecut ore întregi la graniță. Oameni din mai multe țări, inclusiv multe familii cu copii mici, așteptau să treacă frontera. Coada de mașini a ajuns la 15 kilometri, iar tensiunea a crescut.

Potrivit autorităților bulgare de frontieră, mai mult de 70% din mașini, care sunt sârbe, sunt supuse unui control de 100%. Prin urmare, inspecțiile mașinilor bulgare şi române au fost amânate. Cei care au așteptat ore întregi au primit apă minerală de la municipalitate și administrația raională.

 

"Lucrurile merg încet..." 

 

"Am parcurs mulți kilometri, am cheltuit mulți bani și energie și acum trebuie să stăm aici la soare și să așteptăm să trecem sau să întoarcem acasă", a declarat Igor Milanovic, cetățean sârb. Decizia autorităților elene de a permite trecerea sârbilor a dus la cozi și mai mari.  "Din cauza sârbilor și a altor persoane din afara UE, care trebuie să completeze declarațiile, lucrurile merg încet", a spus o româncă. "Lucrurile merg în stil balcanic. Aștept trei ore, dar ginerele meu așteaptă de la 7 ", spune alt cetățean român.

Citeşte şi: Sute de români blocați la vama Kulata din Grecia. Româncă: „O eroare de comunicare”

Pe lângă faptul că au declarat la punctul de control că nu sunt infectaţi, cetățenii sârbi au fost testaţi pentru COVID-19. Potrivit btvnovinite.bg, din cauza blocajelor de trafic, de la intersecția din apropierea orașului Marten, mulți bulgari nu au putut ajunge la muncă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel