Sute de români blocați la vama Kulata din Grecia. Româncă: „O eroare de comunicare”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Digi 24
Sursa foto: captură Digi 24

Grecia dă startul sezonului turistic din acest an. Românii care au ales să ajungă în Grecia cu mașina au întâmpinat deja prima problemă: ajunși la vama Kulata, au constatat că aceasta este blocată.

„Vama Kulata este blocată. Grecii nu ne lasă să intrăm, ne primesc după ora 12.00. Suntem mii de români”, potrivit unui mesaj transmis Digi24 de către un telespectator.

Miruna Dragomir a povestit la Digi24 că a ajuns la vamă la ora 4 dimineața și că deja stă de șase ore: „După ora 12 ne vor da drumul. Am sunat la consulat la 4.30, când am ajuns în vamă, ne-au spus că au constituit o celula de criză și încearcă să ne dea drumul cât mai curând. A fost o eroare de comunicare, grecii consideră că 15 iunie începe la 12 ziua, ni s-a spus de la Consulat. Înainte să plecăm am sunat la Poliția de Frontieră, ni s-a spus că după 12 noaptea putem intra în Grecia".

Femeia a spus că ea este aproape de vamă, ajungând printre primii, dar că deja s-a format o coadă de mașini de zeci de kilometri.

„Este foarte cald, toaletele sunt închise cu cheia, nu e niciun magazin să ne lum apă, cafea sau mâncare. Vameșii ne-au spus că după 12 se va permite trecerea. Probabil va fi și mai rău dacă ne vor testa aleatoriu”, a povestit ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel