Cîțu: CE apreciază că s-au înregistrat progrese la toate recomandările rămase din MCV

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Florin Cîțu susține că în raportul MCV privind România Comisia Europeană apreciază că în 2021 s-au înregistrat progrese în ceea ce privește toate recomandările rămase din cadrul mecanismului.

Raportul MCV publicat astăzi este unul pozitiv pentru România. Comisia Europeană apreciază faptul că în 2021 s-au înregistrat progrese în ceea ce privește toate recomandările rămase din cadrul MCV. Marea bătălie pentru o justiție independentă este, de fapt, bătălia pentru normalitatea unei societăți democratice. Legile și instituțiile trebuie să garanteze eficiența actului de justiție pentru cetățeni și independența sistemului judiciar”, a scris marți pe Facebook premierul.

Florin Cîțu susține că, în perioada următoare, trebuie corectate „greșelile legislative săvârșite cu intenție de PSD”: „Într-o guvernare eficientă, legile bune rezolvă probleme, nu generează probleme”.

Comisia Europeană a adoptat marți cel mai recent raport privind evoluția situației din România în materie de reformă a sistemului judiciar și luptă împotriva corupției. CE salută faptul că, în 2021, s-a dat un impuls reînnoit reformei și remedierii regreselor înregistrate în perioada 2017-2019.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel