Cipru. Poliţia a găsit a şasea victimă a ucigaşului în serie, care a omorât două ROMÂNCE

Andreea Cosma |
Data publicării:

Poliţia din Cipru a anunţat marţi că a descoperit un al şaselea trup într-o valiză pe fundul unui lac. Este vorba de încă o victimă a ucigaşului în serie, care a ucis o româncă şi pe fiica acesteia. Autorităţile continuă investigaţiile pentru găsirea cele de-a şaptea victime. informează AFP, citat de Agerpres.

Arestat la 18 aprilie, Nicos Metaxas, un ofiţer cipriot-grec de 35 de ani, nu a fost deocamdată inculpat pentru aceste crime pe care presa locală le-a calificat drept "primele crime în serie" din istoria insulei din Marea Mediteraneană. 

Suspectul a recunoscut că a ucis patru filipineze, dintre care o femeie cu fetiţa sa, precum şi o româncă tot cu fetiţa sa, şi o femeie care ar putea fi nepaleză, potrivit unor surse ale poliţiei.

 

Două românce, victimele ucigaşului în serie

 

Din 14 aprilie, anchetatorii au găsit corpurile a cinci victime, dintre care două într-o valiză aruncată într-un lac în Mitsero, nu departe de capitala Nicosia. Ei se aflau în căutarea unei a treia valize pe care suspectul a afirmat că o aruncase în acelaşi loc.

"O valiză a fost găsită în lac şi, potrivit unei prime examinări, ea conţine ceea ce par a fi rămăşiţele unui trup în descompunere", a declarat marţi pentru presă purtătorul de cuvânt al poliţiei, Andreas Angelides. "Vom proceda la identificarea trupului", a adăugat el.

Citeşte şi: Cipru. Trupul fetiței ROMÂNCE de 8 ani, victimă a CRIMINALULUI în SERIE, a fost GĂSIT. Unde erau rămășițele

Trupul ar fi cel al filipinezei Maricar Valdez, care avea circa 30 de ani.

Noul şef al poliţiei cipriote, Kypros Michaelides, a afirmat că nu a văzut niciodată o astfel de "barbarie" în cei 42 de ani de muncă.

 

O victimă, încă de negăsit

 

Anchetatorii desfăşoară de asemenea căutări în lacul Memi, nu departe de Mitsero, pentru a găsi rămăşiţele unei fetiţe filipineze de şase ani, în timp ce cele ale mamei sale, şi ea victimă, au fost deja descoperite.

Autorităţile au declarat săptămâna trecută că ar putea goli lacul pentru a încerca să descopere trupul fetiţei, după mai multe săptămâni de căutări fără succes.

Citeşte şi: Ambasada României, reacţie în cazul româncelor ucise în Cipru. "Urmărim mersul anchetei"

Această serie de crime a şocat Ciprul, iar forţele de ordine au fost acuzate că nu au făcut o anchetă serioasă după primele semnale privind dispariţii de persoane, în urmă cu trei ani.

Poliţia susţine că a obţinut aproape 400 de mărturii cu privire la activităţile suspectului. Scandalul provocat de acest caz a dus deja la demisia şeful poliţiei şi a ministrului justiţiei din Cipru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel