Ambasada României, reacţie în cazul româncelor ucise în Cipru. "Urmărim mersul anchetei"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ciprul se află în centrul unor critici severe la nivel internaţional după acuzaţiile cu privire la modul de gestionare a unor cazuri de persoane dispărute despre care s-a constatat ulterior că au căzut victime unui criminal în serie.

Povestea Liviei Florentina Bunea, de 36 de ani, şi a fiicei acesteia de 8 ani, Elena Natalia, pe care ofiţerul de 35 de ani a mărturisit că le-a omorât, a monopolizat presa românească, în timp ce o mare parte a cetăţenilor a formulat întrebări cu privire la modul de gestionare a reclamaţiei privind dispariţia lor în 2016.

Citeşte şi: Cipru. Ministrul Justiţiei, MUTARE de ULTIMĂ ORĂ după crimele în serie. Doua ROMÂNCE printre victime

În discuţia pe care Sigmalive a avut-o cu Ambasada României la Nicosia s-a solicitat o declaraţie cu privire la Livia Florentina Bunea şi Elena Natalia.

Citeşte şi: Cipru. Cum au fost UCISE ROMÂNCELE de CRIMINALUL în SERIE. Detalii CUTREMURĂTOARE (VIDEO)

Într-o comunicare scrisă, Ambasada României nu a dorit să facă nicio declaraţie cu privire la criminal şi victimele sale de origine română, dar şi-a exprimat părerea de rău pentru pierderile de vieţi omeneşti. De asemenea, după cum au precizat pentru Sigmalive, urmăresc mersul anchetelor şi se află în legătură cu poliţia cipriotă.

Citeşte şi: Cipru. ROMÂNCELE ucise de un CRIMINAL în SERIE au fost IDENTIFICATE

Reamintim că potrivit relatărilor, Livia a plecat din România în urmă cu zece ani împreună cu soţul ei de atunci pentru un viitor mai bun în Cipru. Fetiţa s-a născut în Cipru, dar la scurt timp cuplul a divorţat. Ulterior, Livia a rămas singură împreună cu fiica ei în Cipru, iar cele două, după cum scrie presa din România, mergeau rar în vizită la Buzău, unde locuia mama ei. 

Citeşte şi: Cipru. Două ROMÂNCE, mamă și fiica ei, UCISE de un CRIMINAL în serie (FOTO)

După dispariţia Liviei şi a fetei în septembrie 2016, mama ei a cerut în mod repetat ca poliţia cipriotă să investigheze cazul, dar nimeni nu i-a dat niciun răspuns. 

Reamintin că joi, Ionas Nicolau, ministrul cipriot al Justiţiei, şi-a dat demisia "din motive de sensibilitate politică", după descoperirea crimelor comise de fostul militar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel