Cetățenii americani, sfătuiți de Ambasada SUA să plece de urgență din Transnistria

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ambasada Statelor Unite de la Chișinău îi sfătuiește pe cetățenii americani, aflați în Transnistria, să părăsească imediat regiunea. Alerta vine în contextul exploziilor care au avut loc pe 25 și 26 aprilie în regiune.

Și  autoritățile de la Sofia au emis o alertă pentru cetățenii bulgari. Bulgarii au fost sfătuiți să părăsească, de urgență, teritoriul Republicii Moldova. Avertismentul vine în contextul incidentelor din zilele de 25 și 26 aprilie, din această regiune.

„Pe 25 și 26 aprilie au fost explozii în Tiraspol și lângă Mayak, în regiunea separatistă Transnistria. Ambasada SUA monitorizează îndeaproape situația. Sfătuim cetățenii americani aflați în Transnistria să plece imediat”, se arată într-un anunț publicat pe pagina de internet a ambasadei Statelor Unite din Republica Moldova.

Avertismentul oficialilor din Statele Unite vine după ce i Ministerul de Externe de la Sofia le-a recomandat cetățenilor bulgari să părăsească Republica Moldova. Autoritățile de la Sofia au făcut referire la „situația complicate din țară”.

 

Zelenski: Rusia încearcă să destabilizeze Transnistria

 

„Având în vedere situaţia complicată înăuntrul şi în jurul Republicii Moldova, le cerem compatrioţilor noştri să se abţină de la orice călătorie în această ţară. (…) Îi îndemnăm pe cetăţenii bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să ia măsuri şi să părăsească ţara cu vehicule disponibile în prezent”, a anunțat Ministerul bulgar de Externe.

Adjunctul ministrului rus de Externe, Andrei Riabkov, atrăgea atenția că Transnistria ar putea fi implicată în războiul din Ucraina. El a făcut aceste declaraţii în urma unei serii de incidente, inclusiv explozii, în enclava separatistă Transmistria din zilele de 25 și 26 aprilie. 

Aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol au instituit cod roşu de alertă teroristă după producerea mai multor explozii în cursul zilelor de luni şi marţi. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze Transnistria. Aceasta pentru a avea un pretext ca trupele rusești să intre în această zonă pro-rusă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel