Certificate verzi, falsificate. Un român de 42 de ani a fost reținut

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat de 42 de ani, din oraşul Târgu Frumos, a fost reținut fiind cercetat într-un dosar penal de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor. Polițiștii au descoperit mai multe certificate verzi falsificate.

Potrivit anchetatorilor, joi, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare, în oraşul Târgu Frumos, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna iunie 2021, doi bărbaţi ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID 19 şi le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe unități de stocare informații, iar cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri.

Un bărbat de 42 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vineri, acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, informează Mediafax.

Certificatele verzi falsificate, la mare căutare. Amenzile curg

 

Pentru că lucrurile par scăpate de sub control și prea puțini oameni sunt dispuși să respecte regulile din pandemie, polițiștii și jandarmii au întețit verificările.

Într-o singură zi, au dat peste 2.500 de amenzi. Autoritățile precizează că sunt vizați cei care folosesc certificate verzi falsificate, dar și cei care nu poartă masca de protecție acolo unde este obligatorie.

„Persoanele care fac acest lucru riscă dosar penal sau amendă până la 2.500 de lei. Nu ne jucam cu sănătatea noastră”, spune Diana Sarca, purtător de cuvânt, MAI, potrivit Știrile PRO TV.

Autorităţile fac tot mai multe controale în locurile aglomerate. Într-un restaurant, singurul care nu avea certificat verde era chelnerul, în ciuda faptului că executivul a decis prin ordonanţa de urgenţă ca „toți angajaţii care desfăşoară activităţi de preparare şi comercializare ale produselor alimentare şi băuturilor alcoolice în interior” trebuie să deţină documentul care atestă că s-au vaccinat sau au trecut prin boală.

„Patronul restaurantului să se asigure că angajaţii lui cel puţin sunt testaţi. Dacă aveam cel puţin procentul de vaccinare destul de mare, poate că ajungeam să facem ce a făcut Danemarca sau alte ţări. Dar la acest moment nu ai cum. Acum avem un teren prielnic de răspândire”, a precizat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel