Cele mai tari trucuri folosite de bucătarii profesioniști, indiferent dacă gătești paste, legume sau prăjituri

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cele mai tari trucuri folosite de bucătarii profesioniști
Cele mai tari trucuri folosite de bucătarii profesioniști

Când vine vorba de gătit, există o mulțime de mici trucuri și sfaturi care pot face ca rezultatul final să fie obținut mai rapid și să fie mai gustos.  

Trucurile simple utilizate în bucătărie pot ușura viața oricui, de la cel mai experimentat bucătar, până la cei începători. Descopera în articolul nostru cele mai tari trucuri folosite de bucătarii profesioniști.

Pune sos de soia și unt în mâncărurile sărate

 

Amestecați sos de soia și unt pentru a amplifica instantaneu aroma mâncărurilor sărate.

Amestecul de unt și sos este una dintre combinațiile senzaționale de arome. Este excelent în aproape orice fel de mâncare sărată. Funcționează excelent mai ales cu preparate pe bază de ciuperci.

Pune cartofii în cuptorul cu microunde înainte de cuptorul clasic 

 

Înainte să bagi cartofii la copt în cuptorul cu gaz sau electric, pune-i câteva minute în cuptorul cu microunde.

Înțeapă-i cu o furculiță, pune-i la microunde timp de cinci minute, apoi pune-i în cuptor pentru 15 minute. Vei obține cartofi copți perfecți în 20 de minute în loc de o oră. Te asigurăm că ies la fel de delicioși.

Cum tai broccoli sau conopidă

 

Atunci când tai broccoli sau conopidă, întoarce-o mai întâi cu susul în jos. Rotește în timp ce tai partea cu tulpina. Este mult mai ușor și mai curat decât să tai partea înflorită de sus și obții buchețele foarte frumoase.

Aromatizează apa pentru paste cu un cub cu gust de găină

 

Pune un cub cu gust de găină în apă în timp ce se fierb pastele. Dacă folosești un strop de apă în sosul de paste, acesta va avea o aromă mai intensă. De asemenea, dublează gustul pastelor.

Cum să păstrezi ghimbirul

 

Păstrați ghimbirul în congelator pentru a-l face mai ușor de ras. Nu trebuie să îl decojiți mai întâi. Poți, dacă vrei, doar să-i cureți coaja.

Pune suc de portocale în brioșe

 

Adaugă un strop de suc de portocale la pâinea cu banane sau la brioșele cu merișoare. Poate fi suc cumpărat sau suc proaspăt.

Cum te speli pe mâini după ce ai tăiat ardei iute 

 

După ce tăiați ardeii iuți, frecați-vă mâinile cu ulei de canola sau vegetal, apoi spălați-le cu detergent de vase. Capsaicina, substanța chimică picantă din ardei, se leagă de molecula de ulei, apoi săpunul curăță uleiul de pe mâini. Acest lucru vă permite să evitați un accident nefericit mai târziu.

Folosește zeama de la măsline sau zeama de la murături

 

Folosiți saramură de măsline sau saramură de murături pentru a îmbunătăți mâncărurile sărate. Pot fi folosite la tocănițe sau salată de ton. Adaugă o profunzime plăcută a aromei.

Pune lămâie în sosul de usturoi

 

Printre cele mai tari trucuri folosite de bucătarii profesioniști se refera la preparatele pe bază de unt cu usturoi. Puneți întotdeauna coajă de lămâie în sosul de usturoi sau în pâinea cu usturoi. Chiar și adăugând doar un pic se simte o diferență enormă.

Gătește legumele în aceeași oală cu apa pentru paste

 

Pune legumele la fiert în timpul ultimelor câteva minute de fierbere a pastelor. Acestea absorb amidonul din apă și transformă multe dintre felurile de mâncare în rețete unice.

Uită de tapetarea cu faină 

 

La unele preparate, în loc să folosești făină pentru a tapeta tavă de copt, folosește zahăr granulat. Zahărul face ca marginile să fie dulci și crocante și te scutește de necesitatea de a folosi glazură.

Adună resturile de legume în congelator

 

Adună toate resturile de legume și pune-le într-o pungă în congelator. Când ai strâns suficiente, pune-le la fiert și folosește apa la orez sau linte. Ceapă, usturoi, ardei gras, morcovi, țelină, tulpini de ierburi, orice. Când punga este plină, le pui la fiert și apoi folosești apa în timp ce gătești orez, quinoa sau linte.

Cum faci cartofi prăjiți crocanți

 

Pentru cei mai crocanți cartofi prăjiți sau la cuptor, scufundați-i mai întâi în apă cu gheață. Este un truc bine cunoscut să înmoi cartofii prăjiți în apă cu gheață pentru a-i face crocanți, dar practica standard este să îi înmoi câteva ore. Ori de câte ori tai cartofii pentru a-i prăji în ulei, pune-i într-un bol cu apă cu gheață. Se spală excesul de amidon, se scurg, apoi se usucă. Nu se înmoaie mai mult de câteva minute, dar chiar și această perioadă scurtă este suficientă pentru a-i face foarte crocanți și pentru a reduce semnificativ cât de mult se lipesc.

Dacă ai pus prea multă sare în mâncare

 

Dacă supa sau tocănița se dovedește prea sărată, nu e nicio problemă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un strop de oțet. Explicația: acidul echilibrează sarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel