De ce să pui făină în tigaie înainte să faci ouă ochiuri. Descoperă și alte trucuri GENIALE folosite de bucătari

De ce să pui făină în tigaie înainte să faci ouă ochiuri și alte trucuri din bucătărie
De ce să pui făină în tigaie înainte să faci ouă ochiuri și alte trucuri din bucătărie

Odată cu creșterea în popularitate a emisiunilor cu specific culinar de la televizor, tot mai mulți bucătari își dezvăluie secretele.  

Trucurile simple din bucătărie pot ușura viața oricui, de la cel mai experimentat bucătar, până la cei novice. De ce să pui făină în tigaie, înainte să faci ouă ochiuri? Simplu: Ouăle ochiuri nu se lipesc de marginile tigaii dacă în uleiul fierbinte se pune un praf de făină care se lasă să se rumenească, apoi se adaugă ouăle.

Alte trucuri simple din bucătărie

 

Merele din prăjitură nu se vor lipi, dacă le veți tăvăli prin făină înainte de preparare.

Pentru a prăji bucăţile de carne ţine-le deasupra tigăii cu ulei, timp de cinci secunde, folosind un cleşte de bucătărie. În acest fel vei preveni lipirea mâncării şi deteriorarea vaselor de bucătărie.

Vezi și: Spaghetti al pomodoro fresco. Cea mai simplă și cea mai bună rețetă italiană de paste

Vrei şniţele cât mai crocante? Pune în făina prin care le tăvăleşti o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Aşa vor absorbi o cantitate minimă de ulei.

Nu săra carnea înainte de a o pune la grătar. Va absorbi tot sucul şi carnea nu se va rumeni. După ce a făcut o crustă, poţi pune puţină sare. La sfârşit, cum o iei de pe grătar, mai poţi adăuga puţin. Astfel, friptura va fi suculentă.

Cât timp se află pe grătar, friptura nu se va înţepa cu furculiţa sau cu cuţitul, căci prin orificii se va scurge sucul.

Nu folosi niciodată lapte rece când pregătești piureul de cartofi, ci folosește lapte fierbinte.

Cartofii îşi vor păstra culoarea albă la piure, dacă în apa în care au fiert punem puţin oţet.

Dacă nu vrei să stai lângă oală cât timp fierb pastele, pune o lingură de lemn în partea de sus. Lemnul va opri spuma să dea pe foc.

Dacă un fel de mâncare pe care l-ai gătit este foarte gras, atunci foloseşte cuburi de gheaţă şi un prosop de hârtie. Înfăşoară gheaţa în prosop şi şterge partea de sus a felului de mâncare respectiv. 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
NoMy