Spaghetti al pomodoro fresco. Cea mai simplă și cea mai bună rețetă italiană de paste

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Spaghetti al pomodoro fresco.
Spaghetti al pomodoro fresco.

Atunci când vorbim de mâncare italiană, pastele sunt primul fel de mâncare care ne vine în minte. Această rețetă clasică de spaghete al pomodoro te va lua prin suprindere și te va impresiona prin simplitate și gust.  

Spaghetti al pomodoro are la bază un sos clasic italian de roșii și busuioc proaspăt. Dacă respecți această rețetă, vei obține mai mult sos decât este necesar pentru 4 persoane, dar îl poți păstra la frigider timp de 3 zile sau îl poți congela până la 3 luni. 

Acest sos simplu de pomodoro se află la baza multor preparate italiene. Este atât de des întâlnit, încât italienii se referă la acest fel de mâncare pur și simplu ca sugo, care înseamnă „sos”. Este probabil cel mai universal sos dintre toate și poate fi folosit simplu sau ca bază pentru alte sosuri mai complicate. De obicei, este și preferatul copiilor.

Vezi și: Cum să faci acasă pui ca la KFC - Rețeta simplă, cu rezultat GARANTAT

Aceste paste cu sos de roșii pot fi făcute și cu piure de roșii, dar italienii o fac adesea de la zero, cu roșii proaspete de la piață. Roșiile potrivite sunt fundamentale pentru a face un sos bun. Trebuie să fie mici, dulci și coapte. A face sugo acasă este foarte ușor. Singurul lucru este că trebuie gătit de două ori: prima dată pentru a găti roșiile și a doua oară pentru a îngroșa sosul. În afară de asta, nu este deloc dificil și are un gust mult mai bun decât orice vine dintr-un borcan.

Ingrediente

 

- 1 kg roșii (dulci sau cherry coapte)

- 1 ceapă tocată

- 12 frunze de busuioc

- 400 grame  de spaghete

- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin

- parmezan sau ricotta, ras fin (opțional)

- sare 

Cum se prepară spaghetti al pomodoro

 

Pentru început, faceți o crestătură în fiecare roșie și puneți-le într-o tigaie cu ceapa tocată și puțină sare. Apăsați-le puțin cu o lingură de lemn pentru a scoate sucurile, apoi gătiți la foc mediu-mic timp de 20-30 de minute, fără capac.

Aruncați toate lichidele care se acumulează cu o lingură. Scoateți roșiile și ceapa fierte din tigaie și puneți-le într-o sită de pasat. Strângeți pulpa într-un castron. Dacă nu deții o sită specială de pasat, atunci poți pune roșiile și ceapa într-un blender, apoi le puteți trece printr-o sită fină.

Puneți sosul de roșii din nou pe foc și gătiți-l din nou, neacoperit, la foc mediu-mic până se îngroașă.

Adăugați frunzele de busuioc rupte cu 5 minute înainte de a fi gata și condimentați cu sare.

Gătiti pastele al dente, urmând instrucțiunile de pe pachet. Scurgeți și amestecați într-un castron.

Se servește cu un strop de ulei de măsline extra virgin și parmezan ras fin.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut acestă rețetă de spaghetti al pomodoro, cu siguranță îți va placea la desert să faci și un Tiramisu FĂRĂ coacere și fără ou. Rețetă extrem de SIMPLĂ, gata în doar 10 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel