Cum să faci acasă pui ca la KFC - Rețeta simplă, cu rezultat GARANTAT

Pui ca la KFC - Rețeta simplă, cu rezultat GARANTAT
Pui ca la KFC - Rețeta simplă, cu rezultat GARANTAT

Puiul de la KFC este un preparat delicios, iar rețeta secretă de zeci de ani a fost făcută publică. Nu este greu de preparat, iar rezultatul este senzațional.     

Pui ca la KFC poate fi preparat chiar la tine acasă. Cine nu a mers măcar o dată în celebrul restaurant fără să se gândească ce conține crusta delicioasă. Ziarul The Mirror a publicat o listă de ingrediente cu ajutorul cărora se poate replica reţeta secretă a colonelului Sanders. Iată cum se face. 

Ingrediente

 

- pulpe de pui (inferioare, superioare sau aripi)

- 300 ml de lapte bătut (acru) sau iaurt natural simplu, kefir

- fulgi crocanți

- condimente

Fulgii crocanți sunt un amestec de firimituri de pâine, sare şi condimente speciale. Însă puteți folosi cu succes fulgi de porumb pisați. În ceea ce privește condimentele, rețeta secretă de la KFC dezvăluită de publicația amintită cuprinde următoarele:

- 2 căni de făină

- o jumătate de linguriţă de cimbru

- o jumătate de linguriţă de busuioc

- o jumătate de linguriţă de oregano

- o treime de linguriţă de sare cu ţelină

- o linguriţă de piper negru

- o linguriţă de muştar uscat

- 4 linguriţe de paprika

- 2 linguriţe de sare cu usturoi

- o linguriţă de ghimbir

- o jumătate de linguriţă de piper alb

Pui ca la KFC. Mod de preparare

 

Puiul trebuie curăţat și pus la frăgezit, timp de 6-8 ore, în lapte acru, iaurt natural sau kefir. Fermenții din aceste preparate sunt cei care frăgezesc (marinează) carnea. Acest pas este absolut crucial, pentru preparatul final să fie crocant la exterior și fraged la interior.

Se scutură ușor pulpele de excesul de lapte bătut/kefir și se așează pe o farfurie. Se lasă aproximativ o oră la temperatura camerei. În general, carnea nu se prăjește direct scoasă din frigider.

Într-un bol mare se amestecă făina și condimentele, iar în altul se pun fulgii de porumb mărunțiți. Pulpele cu iaurt pe ele se dau prin făina cu condimente, apoi prin fulgii de porumb și se pun la prăjit.

Cum prăjim puiul delicios

 

Pentru a ieși cu adevărat pui ca la KFC, uleiul trebuie încins într-o tigaie adâncă și nu foarte largă. Putem folosi chiar și o cratiță. Este foarte important ca stratul de ulei să fie de măcar 2-3 degete grosime iar temperatura lui să atingă minim 170 grade celsius. Dacă se respectă aceste reguli, preparatul va avea crustă crocantă, neîmbibată cu ulei. Nu trebuie puse foarte multe în același timp, pentru că temperatura va scădea brusc și se vor fierbe în ulei, în loc să se prăjească. 

Timpul de prăjire variază, însă e nevoie de aproximativ 25-30 de minute pentru a fi siguri că s-au pățruns bine. Când sunt gata, se scot și se scurg bine pe un șervețel.

Acest pui ca la KFC arată grozav, miroase bestial, iar aroma sa este greu de egalat. 

Poftă bună!

Vezi și: Așa faci cel mai bun aluat pentru plăcintă. Rețeta veche moldoveneasca e foarte simplă

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy