Cel puțin 300 de persoane ucise: Bilanțul tragic al atentatului asupra Teatrului Dramatic din Mariupol

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Școală ucraineană bombardată de ruși: doi oameni au decedat, alți 60 sunt sub dărâmături. Volinski: „Am nimerit într-un reality show din Iad”
Școală ucraineană bombardată de ruși: doi oameni au decedat, alți 60 sunt sub dărâmături. Volinski: „Am nimerit într-un reality show din Iad”

Oficialii locali din orașul asediat Mariupol afirmă că se știe că cel puțin 300 de persoane au fost ucise în atentatul cu bombă de pe 16 martie de la Teatrul Drama.

Se crede că aproximativ 1.300 de persoane s-ar fi adăpostit în clădire, doar 150 de supraviețuitori fiind scoși de sub dărâmături imediat după atac.

The Guardian anunță că, potrivit unor surse, majoritatea celor din teatru se ascunseseră de bombardamente sub scenă, iar molozul bloca ieșirea.

În Mariupol nu funcționează niciun serviciu de urgență, iar luptele intense și bombardamentele din apropierea teatrului au împiedicat încercările de salvare.

Cel puțin 300 de persoane ucise la Mariupol

 

Într-o declarație de vineri dimineață, un purtător de cuvânt al Consiliului municipal a declarat că poate împărtăși un nou bilanț al victimelor tragediei: „Din păcate, începem această zi cu vești proaste. De la martori oculari, se pare că aproximativ 300 de persoane au murit în Teatrul Dramatic din Mariupol ca urmare a unui bombardament venit dintr-un avion rusesc. Până în ultima clipă, vreau să cred că toată lumea a reușit să scape. Dar cuvintele celor care se aflau în interiorul clădirii în momentul acestui act terorist spun altceva”.

Declarația continuă astfel: „Teatrul Drama a fost distrus cu cinism de către mesagerii . Acești fasciști ai secolului XXI nu au fost opriți nici de inscripția uriașă CHILDREN, nici de declarațiile oamenilor înșiși că acolo se aflau doar oameni pașnici - femei, copii, bătrâni”.

Clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde erau adăpostiți peste 1.000 de persoane, a fost bombardată pe 16 martie. Kremlinul a negat bombardarea teatrului, potrivit Mediafax.

Pe 16 martie, Consiliul municipal din Mariupol a declarat că un avion rusesc a aruncat o bombă asupra unui teatru, numind atacul "deliberat și cinic".

Rusia a atacat teatrul, deși era semnalat ca fiind adăpost cu copii

 

Rusia a negat că a lovit clădirea. Cu toate acestea, numai în Mariupol, atacurile rusești au lovit deja mai multe clădiri civile, inclusiv un spital, o maternitate, o biserică și nenumărate clădiri rezidențiale.

Imaginile din satelit publicate de compania americană Maxar au fost realizate luni. Acestea demonstrează că cuvântul "copii" scris în limba rusă a fost marcat pe sol cu litere mari în două locuri în afara clădirii pentru a avertiza asupra avioanelor rusești, dar nu au ținut cont.

Înregistrarea video a urmărilor impactului arată fumul care iese din fațada prăbușită a clădirii. Dar cum comunicațiile cu orașul sunt aproape complet întrerupte, numărul supraviețuitorilor sau al posibilelor pierderi este încă neclar la aproape 20 de ore de la atacul aerian.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel