Cel mai bogat român din Sillicon Valley, pariază pe un viitor al omenirii dominat de inteligența artificială: „România cred că este într-un loc perfect”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cel mai bogat român din Sillicon Valley, pariază pe un viitor al omenirii dominat de inteligența artificială: „România cred că este într-un loc perfect”
Cel mai bogat român din Sillicon Valley, pariază pe un viitor al omenirii dominat de inteligența artificială: „România cred că este într-un loc perfect”

Unul dintre cei mai puternici români din Sillicon Valley, George Haber, pariază pe un viitor al omenirii dominat de inteligența artificială.

Afaceristul spune că România are oameni capabili să o ajute să facă un adevărat salt tehnologic, în anii care vin, potrivit Știrile PRO TV. Cel mai bogat român din Sillicon Valley, George Haber susține, fără niciun fel de dubiu, că viitorul omenirii se va afla sub puterea inteligenței artificiale. Bărbatul este un orădean plecat, în urmă cu mulți ani, în Israel, și apoi stabilit în cel mai populat loc de pe lume cu firme de IT.

„O forță imensă, care va ghida viitorul, este inteligența artificială, combinată cu foarte multe studii și experimente de a conecta creierul uman în cloud”, spune George Haber.

Haber consideră că tehnologia a luat-o, de mult, înaintea omului obișnuit. Trebuie doar canalizată în scopuri nobile.

„Fiecare din noi, când ne ducem pe FB, ni se arată câte o reclamă care lucrează direct cu slăbiciunile noastre. Deci controlul tehnologiei asupra oamenilor se întâmplă, din păcate. Sperăm că putem să îl direcționăm, să fie un control constructiv și nu distructiv”, a adăugat românul.

 

George Haber: „România cred că este într-un loc perfect”

 

Haber se află, în aceste zile, la Oradea, unde se desfășoară cea mai importantă conferință de Tehnologie Medicală din Sud-Estul Europei. El crede că țara noastră are o șansă nesperată la digitalizare masivă. Depinde de posibilitățile financiare.

„România cred că este într-un loc perfect, din mai multe motive: unu, că n-am avut dezvoltare digitală prea bună - deci ne este foame, și e clar că trebuie să o facem. Al doilea loc, avem oameni de știință, ingineri, care fac lucruri extraordinare, care sunt absolut necesare în digitizare”, a mai spus George Haber.

George Haber are 68 de ani și s-a stabilit în Silicon Valley în 1987. Acolo a înființat, singur sau cu asociaţi, companii IT de succes, vândute ulterior cu zeci şi chiar sute de milioane de dolari.

„Îți ia o bucată din piele, și poate să-ți construiască inimă, poate să-ți construiască plămân, poate să-ți construiască creier, orice. Asta se va întâmpla, asta e parte din viitor. Poți să te re-înnoiești, să re-întinerești. S-a demonstrat că se poate”, conchide românul, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel