Cei trei pași prin care un român a reușit să cumpere locuință fără credit: „Sfatul ăsta nu e pentru toată lumea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cei trei pași prin care un român a reușit să cumpere locuință fără credit: „Sfatul ăsta nu e pentru toată lumea”
Cei trei pași prin care un român a reușit să cumpere locuință fără credit: „Sfatul ăsta nu e pentru toată lumea”

Mulți dintre românii care au nevoie să cumpere o casă amână momentul, descurajați de scumpiri, dar și de experiențele celor care au deja un credit și nu mai reușesc să țină pasul cu ratele care cresc. 

În mediul online subiectul este de interes, iar unii dintre cei care au cumpărat un apartament cu ajutorul unui credit caută soluții. Un utilizator al platformei Reddit a postat capturi cu mesajele primite de la banca la care a împrumutat bani la sfârșitul anului 2021 și la finalul lui 2022, pentru a face o comparație, relatează Ziare.com. Astfel, dacă pe 31 decembrie 2021 avea de plătit o rată de 1.302 lei, un an mai târziu banca i-a transmis noua sumă pe care trebuie să o achite lunar: 2.076 lei.

„Ia-ți casa ta. Lucrul tău e lucrul tău. Uhm... ok!”, a scris acesta în textul care însoțește capturile, lăsând să se înțeleagă că regretă decizia de a cumpăra o locuință cu credit.

Postarea a stârnit o dezbatere pe acest subiect și a strâns aproape 400 de comentarii.

 

Cum să-ți iei casă fără mari bătăi de cap

 

Un alt român care a decis să cumpere un apartament fără credit a relatat experiența personală în 3 pași care trebuie urmați, într-o postare pe Reddit.

„Pasul 1: decizi să pui deoparte o sumă de bani lunar.

Pasul 2: transferi suma aia de bani când iei salariul, nu la final de lună.

Pasul 3: trăiești cu restul.

Te oprești când ai măcar jumătate din valoarea apartamentului. Sacrificiile pe care le faci în timp ce aduni banii ăștia merită.

Din experiență, am început când eram tânăr și câștigam 1.500€ pe lună. Puneam deoparte 1.000€ și trăiam din restul și din ce mai câștiga soția.

După 3 ani în câmpul muncii, am mărit suma la 2.000€ pe lună și am realizat că mai putem sta în chirie cu doi copii mici niște ani până strângem suma totală, să nu avem credite deloc. Am dus-o OK, fără să trăim ca niște pustnici, dar și fără să ne lăfăim. Facem asta acum.

Cheia este să transferi banii ăștia în contul de economii când vine salariul. E atât de simplu. Dacă nu faci asta, o să fii tentat să cumperi orice, că vezi banii în cont. Dacă nu îi vezi, tentația se mai domolește.

Știu că sfatul ăsta nu e pentru toată lumea, că sunt oameni care...Da, ok, bine. Nu toți au, nu toți pot, nu toți vor. Unora le e mai bine cu credite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel