Cazul românilor din Spania, găsiți morți în casă alături de animalele de companie, mișcă toată comunitatea: „Locuiau de 15 ani aici. Erau foarte iubiți“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Trei români, mamă, tată și fiul lor, de 20 de ani, au fost găsiți morți în casă. Descoperirea macabră a fost făcută de fiica cea mare. Comunitatea din Catarroja este alături de Timeea, singura supraviețuitoare a familiei.

Catarroja își arată durerea și solidaritatea față de cazul familiei de români, care auu decedat. Între timp, Garda Civilă investighează dacă a existat vreo defecțiune în sistemul de încălzire al casei, în care au murit cuplul de români și fiul lor.

Zeci de persoane au venit, ieri, în fața sediului Primăriei Catarroja pentru a-și arăta solidaritatea, în timpul minutului de reculegere pentru Vasile, Krisztina și Oti - tată, mamă și fiu - care au pierit, dar și pentru a-și arăta sprijinul Timeei, fiica cea mare, singura supraviețuitoare a familiei.

 

Vezi mai multe: Trei români din Spania, găsiți morți în casă alături de animalele de companie. Fata cea mare și-a găsit familia fără suflare

Primarul localității, Jesús Monzó, care a fost prezent împreună cu viceprimarul orașului, Lorena Silvent, și Francisco Molina, a anunțat că municipalitatea va plăti înmormântarea și o va sprijini pe Timeea, „în cazul în care compania de asigurări nu va acoperi cheltuielile de înmormântare a acestei familii de origine română, care locuia în oraș de 15 ani și care era foarte iubită în cartier și în oraș“.

 

Timeea, fiica cea mare, unica supraviețuitoare

 

De la un aragaz cu lemne la orice aparat alimentat cu butan, propan sau gaz natural, de la un candelabru la simplul aragaz din bucătărie. Pericolul monoxidului de carbon (CO), un gaz nedetectabil, deoarece este inodor și incolor, se ascunde în orice combustie. Și este letal, pentru că ucide în tăcere, iar primele simptome - dureri de cap, amețeli, slăbiciune, greață, vărsături, dureri în piept și confuzie - sunt atribuite la orice altceva în afară de otrăvirea cauzată de inhalarea sa, până când este prea târziu.

Așa s-a întâmplat la primele ore ale dimineții de sâmbătă în casa din Catarroja în care au murit un cuplu de români și fiul lor, în vârstă de 20 de ani. Singura care a scăpat de la moarte a fost doar Timeea, fiica lor, în vârstă de 25 de ani, care a descoperit tragedia, când s-a întors acasă după ce s-a întâlnit cu prietenii.

Echipa de poliție judiciară a Gărzii Civile din Alfafar-Catarroja investighează în continuare modul în care a fost generat gazul toxic, deși există indicii că sistemul de încălzire al casei ar fi fost manipulat de personal nespecializat.

José Miguel Basset, inspectorul-șef al departamentului de pompieri din Valencia, care au fost primii care au detectat gazul mortal la primele ore ale dimineții de sâmbătă, când au ajuns la casa Catarroja, insistă ca aceste dispozitivele să fie verificate periodic de profesioniști autorizați. „În plus, ca o măsură suplimentară, și dacă instalația este în interiorul locuinței, siguranța poate fi sporită cu ajutorul unui dispozitiv de detectare a monoxidului de carbon, care să ne avertizeze dacă există o ardere proastă, care duce la emiterea de monoxid de carbon", conchide acesta.

 



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel