Cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca, în presa internaţională: "Aprinsă ca o torţă"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cazul pacientei în vârstă de 66 de ani care a luat foc pe masa de operaţii de la Spitalul Floreasca a şocat presa internaţională.

"Aprinsă ca o torţă: o pacientă româncă bolnavă de cancer moare după ce trupul i-a luat foc în timpul unei operaţii. Pacienta a murit duminică, suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, după ce chirurgii au folosit un bisturiu electric", notează site-ul canadian National Post.

Şi actualidad.rt.com a scris despre acest caz, articolul fiind preluat şi de alte site-uri spaniole: "O bolnavă de cancer moare după ce medicii i-au incendiat accidental corpul în timpul operației", titrează acesta. "Medicii de la un spital din București au folosit un dezinfectant pe bază de alcool și, ulterior, un bisturiu electric, care a produs arderea."

Le Parisien a transmis ştirea cu moartea pacientei în urma anunţului făcut de Minsiterul Sănătăţii: "O femeie româncă a murit după ce a fost grav arsă pe masa de operație a unui spital din cauza utilizării necorespunzătoare a unei unități electrochirurgicale cu un dezinfectant pe bază de alcool, a anunțat luni Ministerul Sănătății din România".

Printre alte ziare străine care au abordat subiectulse numără şi Der Spiegel: "Arsurile severe din cauza utilizării necorespunzătoare a unui electroscalpel au dus la decesul unui pacient într-un spital din București. Femeia în vârstă de 66 de ani a cedat leziunilor duminică seară, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, pentru mass-media românească".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel