Catastrofă ecologică în Ucraina, din cauza soldaților ruși morți. Medic: Cadavrele elimină un iad foarte toxic

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Cadavrele soldaților ruși, căzuți pe câmpurile de luptă din Ucraina, nu sunt ridicate de ocupanți. Autoritățile ucrainene au avertizat, în acest sens, că țara riscă o catastrofă ecologică.

 

”Rusia nu are nevoie de acești soldați mori. Cadavrele lor nu sunt ridicate, dar zac pe pământurile noastre și reprezintă o mare amenințare, în primul rând pentru mediu. În descompunere, corpul uman eliberează gaze toxice", a explicat Anatoly Kotlyar, directorul departamentului de sănătate al regiunii Sumy.

Acesta a mai adăugat că autorităților ucrainene le este dificil să identifice soldații ruși, scrie UNIAN.

Pentru depozitarea cadavrelor luptătorilor ruși au fost comandate 10 frigidere, dar din cauza blocării unor linii de cale ferată, acestea nu au fost încă livrate. 

Rusia își duce majoritatea cadavrelor în Belarus, unde sunt puse în vagoane și trimise acasă pe calea ferată. De menționat că, de la începutul invaziei, circa 15.000 de soldați inamici au fost uciși pe teritoriul Ucrainei.

24 martie, o lună de la declanșarea războiului în Ucraina. Zelenski: O lună de rezistență eroică împotriva invaziei Rusei

 

La exact o lună de la declanșarea războiului în Ucraina de către Federația Rusă, președintele ucrainean, Vladimir Zelenski a transmis un mesaj.

”24 martie - o lună de rezistență eroică a Ucrainei împotriva invaziei nemiloase a Federației Ruse. Deja de o lună ne apărăm. Ei au crezut că ucrainenii se vor speria. Ei credeau că noi nu ne vom apăra. Ei au greșit. Ei numic nu știu despre noi. Ei nu știu nimic despre libertate, despre cât ea este de importantă”, a declarat, pe canalul său de Telegram, președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

Șeful statului a mai adăugat că soldați ruși încă sunt foarte mulți pe teritoriul Ucrainei. ”Rusia scoate resurse umane, tehnică militară, rachete, avioane. Caută mercenari prin toată lumea. Oricare ticăloși care sunt gata să împuște în oameni”, a spus președintele.

Acesta a mai remarcat că soldații ruși nu se opresc doar la omoruri, aceștia distrug și infrastructura orașelor, cultura care a fost construită timp de ani de zile a fost nimicită în doar o lună de zile. 

Zilele trecute preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat parlamentului italian, spunând că ţara sa este la limita supravieţuirii în urma războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, care, în opinia sa, este poarta prin care preşedintele rus Vladimir Putin vrea "să pătrundă în Europa", relatează DPA şi EFE.

Zelenski s-a adresat Parlamentului italian: Războiul din Ucraina, poarta prin care Rusia vrea ''să pătrundă în Europa' 

 

"Pentru trupele ruse, Ucraina este poarta pe unde vor să pătrundă în Europa, dar barbaria nu trebuie lăsată să treacă", a spus el.

În discursul său în faţa parlamentarilor italieni, preşedintele ucrainean a cerut înăsprirea sancţiunilor şi presiunii la adresa Rusiei, insistând că războiul din Ucraina este poarta preşedintelui rus, Vladimir Putin, "de a intra în Europa".

"Invazia durează de 27 de zile, aproape de o lună, înseamnă că avem nevoie de alte sancţiuni şi de alte presiuni pentru ca Rusia să nu se poată aproviziona cu rezerve militare din Libia şi din Siria şi să se poată reveni la pace", a declarat Zelenski în discursul său rostit în parlamentul italian în format de videoconferinţă.

Preşedintele ucrainean a avertizat că obiectivul Rusiei este "să influenţeze Europa" şi "să-i distrugă valorile, democraţia şi drepturile omului", subliniind încă o dată că "Ucraina este poarta prin care armata rusă vrea să pătrundă în Europa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel