EXCLUSIV  Cât costă o casă în Thassos și cum o cumperi? Dan Adrian Drăgan, informații utile pentru românii care se gândesc să se mute în Grecia

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Dan Adrian Drăgan, reprezentantul Forum Grecia, a explicat, în cadrul emisiunii "Departe de România", cât costă o casă în insula Thassos și ce trebuie să știe cei care se gândesc să-și cumpere o proprietate acolo. 

Cât costă o casă în Thassos și la ce trebuie să fie atenți românii, atunci când vor să-și cumpere o proprietate în celebra insulă? Dan Adrian Drăgan, românul care trăiește visul multor conaționali de a trăi într-o insulă grecească, a vorbit despre acest subiect în emisiunea "Departe de România".

"Dacă cineva ar vrea să-și cumpere o proprietate în Thassos sau în Grecia, ar trebui în primul rând să își cunoască foarte bine bugetul, să știe, domne', vreau să investesc 30.000, 100.000, 1.000.000 euro în funcție de bugetul pe care îl au. Este foarte bine să identifice în zona în care vrea să cumpere oameni de încredere. Fie vor că este vorba de un avocat sau cineva care locuiește acolo sau un agent imobiliar în care să aibă încredere și acela să-i recomande anumite proprietăți, în funcție de bugetul pe care îl are. Poți să găsești de la 10.000 euro în sus o proprietate sau un teren agricol, proprietate mă refer. Dacă o iei cu 10.000 într-un oraș mai îndepărtat de plajă, sigur mai e nevoie de alți bani ca s-o renovezi. Probabil că de la 50.000 euro în sus două persoane se pot muta într-o casă sau într-un apartament în Grecia", spune Dan Drăgan.

"Este foarte ușor să cumperi"

 

"Nu este greu, ca este foarte ușor. Dacă ai banii, ești cetățean european, poți să cumperi foarte rapid o proprietate în Grecia. Problema noastră, ca români, de exemplu, dacă nu cunoaștem limba și de obicei nu o cunoaștem, e foarte greu, e foarte grea birocrația, adică nu știm unde să ne adresăm, cui să ne adresăm. De aceea am spus la începutul răspunsului faptul că trebuie să avem pe cineva de încredere acolo care să ne ajute și îi facem o procură și el se va duce peste tot la contabil, la Administrația Financiară, impozite, ce mai au ei acolo. El face tot. Dacă ai banii și te-ai hotărât pe ceva, mai departe se se ocupă grecul, să spunem, sau persoana care te reprezintă și ai doar ai semnat actele și atât la notar și ai scăpat. Este ușor din acest punct de vedere.

Cum cum spuneam, depinde foarte mult cât de aproape ești de de plajă. Cu cât ești mai aproape, cu atât costurile sunt sunt mai mari pentru o proprietate. Dacă e mai departe sau nu ai teren așa mare sau ca să nu e așa mare, prețurile scad atunci de la 50.000 euro în sus, sigur sunt și chilipiruri. Poți să găsești un apartament măricel la 25.000 euro, mai bagi nu știu, 10-15-20.000 și îl ai acolo, ori pentru casa de vacanță, ori poți să îl închiriezi ulterior, ori poți să te muți în el", a mai spus românul mutat în Thassos. 

Vezi mai jos interviul complet:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel