Carmen Dan a SEMNAT. Cine este noul RECTOR al Academiei de Poliție

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro

Începând de astăzi, noul rector al Academiei de Poliție este Veronica Stoica, fiind împuternicită printr-un ordin al ministrului Carmen Dan, anunță Ministerul Afacerilor Interne. 

„Începând de astăzi, prin ordin al ministrului de Interne, doamna comisar șef Veronica Stoica a fost împuternicită să exercite atribuțiile funcției de rector al Academiei de Poliție. Din ianuarie 2018, doamna Veronica Stoica a ocupat funcția de imputernicit prorector, iar din 24 mai 2019 a asigurat comanda Academiei de Poliție", a anunțat, miercuri, Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, potrivit Mediafax.

Pe 23 mai, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale și i-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pe Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" și Petrică-Mihail Marcoci, prorectorul Academiei, pentru instigare la șantaj. Cel instigat la șantaj ar fi fost ofițerul de poliție Adrian Bărbulescu.

După anunțul DNA, jurnalista Emilia Șercan a spus că va publica toate datele din dosar atunci când va putea, pentru a prezenta „dimensiunea diabolică" a poveștii.

În aprilie, procurorii DNA au dispus, de asemenea, începerea urmăririi penale plasarea sub control judiciar a unui ofiţer de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Gheorghe Adrian Bărbulescu, cel care ar fi ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan.

Potrivit procurorilor, în 15 aprilie, ofiţerul de la Academia de Poliţie i-ar fi transmis jurnalistei Emilia Şercan, pe numărul personal, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza, au obţinut titlul de doctor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel