Canada. Un șofer român de camion a primit titlul de Înger al Drumului. Daniel a salvat un coleg, rănit grav într-un accident rutier

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Canada. Un șofer român de camion a primit titlul de Înger al Drumului. Daniel a salvat un coleg rănit într-un accident rutier
Canada. Un șofer român de camion a primit titlul de Înger al Drumului. Daniel a salvat un coleg rănit într-un accident rutier

Doi șoferi din Quebec au primit titlul de Highway Angels, acordat de Truckload Carriers Association (TCA). Aceștia sunt românul Daniel Cristian Ciorba și Bruno Filipe Da Costa Raposo.  Daniel Cristian Ciorba a acordat ajutor unui coleg, implicat într-un accident rutier, iar Bruno Filipe Da Costa Raposo a ajutat o tânără femeie al cărei vehicul a ajuns într-un șanț.

În una dintre zile, Daniel Ciorba conducea pe autostrada 57 în Illinois. În timp ce se apropia de un viraj, a verificat oglinzile și a observat un alt camion, care era  la aproximativ 400 de metri în spatele său. Ajuns la un viraj, a observat, în față o porțiune de drum în construcție și că o bandă este închisă.

A continuat să încetinească viteza, însă, când s-a uitat în oglinda retrovizoare, a văzut că celălalt camion s-a izbit de remorca camionului său. "Sunt sigur că șoferul a fost orbit de soare", a povestit Daniel Ciorba pentru TCA.  A oprit imediat, a aprins luminile de avarie, a luat stingătorul și a fugit spre locul accidentului. Ajungând la celălalt camion, Daniel a constatat că șoferul este rănit, iar cabina fusese avariată  grav. Mai mult, se simțea și un miros puternic de combustibil.     

 

„I-am spus că totul va fi bine, să stea liniștit și să respire” 

 

Românul, care fusese și mecanic auto, a tăiat rapid cablurile bateriei și a deconectat conductele de combustibil. Apoi a verificat starea șoferului. „Fereastra era spartă și ușa zdrobită”, spune el. Șoferul avea dificultăți de respirație și fața îi era acoperită de sânge. Era blocat de volan. „I-am spus că totul va fi bine, să stea liniștit și să respire. Am încercat să deschid ușa cu o bară metalică, dar era  comprimată”, își amintește Daniel Ciorba. A continuat să vorbească cu șoferul pentru a-l ține treaz, cu toate că victima și-a pierdut cunoștința de câteva ori, relatează transportroutier.ca.

Ajutoarele au ajuns în 20 de minute, iar peste o oră echipele de descarcerarea au reușit să-l scoate pe șoferul rănit din cabina camionului. Între timp, Daniel Ciorba a sunat pe dispeceratul CAT, pentru a anunța evenimentul, astfel încât compania să poată informa și liniști familia șoferului. Apoi a așteptat până când camionul și încărcătura acestuia au fost remorcate în siguranță. Mama șoferului rănit l-a contactat, apoi, pe Daniel pentru a-i mulțumi că i-a ajutat fiul.

Daniel spune că mereu a sărit mereu în ajutor celor aflați la nevoie. Bărbatul este originar din România și s-a mutat în Quebec acum nouă ani. A fost mecanic de camioane, iar acum trei ani s-a alăturat CAT, în calitatea de șofer. Românul spune că pregătirea sa i-a permis să deconecteze bateria electrică de rezervorul cu combustibil, pentru a evita o tragedie.

De la înființarea programului în august 1997, aproape 1.300 de șoferi de camioane au primit titlul de Îngeri ai Drumului pentru  curajul de care au dat dovadă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel