Campanie de informare pentru romanii din Diaspora: Tu ştii ce drepturi ai?

Bogdan Bolojan / 11 iul 2019, 14:11 Salveaza PDF Comentarii

StiriDiaspora.ro va demara începând de astăzi o campania de informare pentru românii din Diaspora "Tu știi ce drepturi ai?". Ne propunem cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni să sprijinim procesul de integrare a românilor cu domiciliul sau reședința în străinătate, în paralel cu păstrarea și afirmarea identității lingvistice a românilor de pretutindeni și formarea noii generații, care să reprezinte România și interesele românești în străinătate.

Românii ajunși peste hotare trebuie să-și cunoască drepturile, iar campania "Tu știi ce drepturi ai?" pune la dispoziția celor care au nevoie de îndrumare materiale informative ce vor fi promovate în această secțiune specială. Astfel, românii din Diaspora au acces la informații utile care să-i ajute în procesul de integrare în țările de adopție, dar și pentru a păstra conexiunea cu societatea românescă și cu legile care îi vizează în mod direct.

Campania se desfășoară în perioada iulie 2019 - decembrie 2019 și cuprinde articole informative, interviuri cu lideri ale organizațiilor de români din Diaspora, dar şi cu autorități și cu experți din ţară care pot oferi informaţii extrem de importante în acest sens, acoperind subiecte care pleacă de la actualitățile socio-politice până la noutăți legate de beneficii sociale.

Totodată, românii din străinătate care se confruntă cu probleme de natura legislativă în țările de adopție pot trimite întrebări la adresa de e-mail tustiicedrepturiai@stiridiaspora.ro iar acestea vor primi răspuns în cadrul materialelor realizate pe site-ul StiriDiaspora.ro.
Materialele informative vor fi structurate pe regiuni, pornind de la cele mai numeroase comunități de români din afara granițelor.

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni
Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy