MAE: Votul în DIASPORA continuă în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Cuba, Mexic, Peru, SUA, Uruguay, Venezuela, aflate pe un alt fus orar

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul de Externe a anunțat că votul în străinătate pentru alegerile prezidențiale s-a încheiat în Europa, Asia, Africa și Australia. Instituția transmite că votul continuă în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Cuba, Mexic, Peru, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Venezuela.

„Votul în străinătate pentru alegerile prezidențiale 2019 s-a încheiat în Europa, Asia, Africa și Australia. Procesul electoral continuă în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Cuba, Mexic, Peru, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Venezuela până la ora 21.00 (ore locale). La ora 23.00 (ora României), 924.495 de cetățeni români votaseră la secțiile din străinătate, depășind cu 276.789 numărul total al alegătorilor din primul tur", transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Citește și Vot în DIASPORA. Date provizorii, după deschiderea a 188 de secții

Un număr de 942.126 de români au votat în străinătate până duminică la ora 23:00, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor BEC. Comparativ, în primul tur, până la aceeași oră, votaseră în diaspora 672.92 de alegători.

În total, până duminică, la ora 23.00, au fost 942.126 de votanți în diaspora, dintre care 924.623 sunt votanți pe liste suplimentare, iar 17.503 au votat prin corespondență.

Citește și Rareș Bogdan: „DIASPORA nu mai poate fi IGNORATĂ!"

La aceeași oră, în primul tur de scrutin, erau în total 672.921 de votanți, dintre care 25.189 votaseră prin corespondență, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel